Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΒΑΣ. ΜΠΡΑΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛ. ΗΛΙΟΥ

«Σήμερα, θα συνιστούσε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας»

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2015 9:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:09

«Αν ζούσε σήμερα ο Ηλιού, θα συνιστούσε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε προοδευτική κατεύθυνση για να ξεπεράσει την κρίση ο ελληνικός λαός» τόνισε ο νομικός, συγγραφέας και βουλευτής της ΕΔΑ Βασίλης Μπρακατσούλας κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, «Ηλίας Ηλιού, η ζωή και η δράση του».

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε το περασμένο Σάββατο, σε αίθουσα του ΟΥΗΛ,  σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι εκδόσεις «Κέδρος» και το βιβλιοπωλείο «Παιδεία» σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.

Τους ομιλητές παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιάν. Σούλας που συντόνιζε την εκδήλωση, σημειώνοντας πως ο Ηλ. Ηλιού υπήρξε μια ακαταπόνητη μορφή  και η δράση του αφορούσε πολλά πεδία, προσθέτοντας ότι «στο έργο του Βασ. Μπρακατσούλα, οι αναφορές στο ιστορούμενο και βιογραφούμενο πρόσωπο διασταυρώνονται με τα πολιτικά και τα κοινωνικά διακυβεύματα του καιρού στον οποίο ο Ηλιού έδρασε».

Στη ζωή του Ηλ. Ηλιού αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Ντ. Ρόβλιας  σημειώνοντας ότι «στο βιβλίο παρουσιάζεται «το έργο του Ηλιού με ιστορική ακρίβεια και λογοτεχνική ροή»  χαρακτηρίζοντας «νομικά δοκίμια» τις αγορεύσεις  του Ηλιού «ενός προικισμένου πολιτικού οποίος  φυλακίσθηκε και εξορίσθηκε για τους αγώνες του».

Στον «νομικό και πολιτικό Ηλιού» αναφέρθηκε ο δικηγόρος Γιάν. Διαμαντής τονίζοντας την «ευρύτητα της νομικής σκέψης» ενός «δικανικού ρήτορα που υπερασπίσθηκε διωκόμενους αγωνιστές» για να αναφερθεί εκτενέστερα στην πολιτική δράση του  αγωνιστή της Αριστεράς Ηλία Ηλιού, όπως μεταξύ άλλων, στην εκλογή του ως βουλευτή της ΕΔΑ και στην προεδρία του στη δημοκρατική  αριστερά, υπενθυμίζοντας τέλος ότι ο συγγραφέας του βιβλίου Βασ. Μπρακατσούλας, υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΕΔΑ με την οποία εκλέχθηκε βουλευτής στην Καρδίτσα το 1958.

«Τον Ηλιού» τόνισε αρχικά ο κ. Μπρακατσούλας «τον γνώρισα το 1951 όταν ήρθε στα γραφεία της ΕΔΑ μαζί με τον Σαράφη» για προσθέσει πως «ο Ηλιού είχε φίλους στη Λάρισα, όπως τον Ηλία Σκυλλάκο και τον Αλ. Χονδονάσιο».

Ο κ. Μπρακατσούλας αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του Ηλ. Ηλιού για να τονίσει πως ήταν «πολυποίκιλος άνθρωπος, πολιτικός και πνευματικός άνθρωπος. Μας έμεινε η προσήλωσή του στη δικαιοσύνη και στην ενότητα των ελλήνων». Για να καταλήξει σημειώνοντας πως «αν ζούσε σήμερα ο Ηλιού, θα συνιστούσε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε προοδευτική κατεύθυνση για να ξεπεράσει την κρίση ο ελληνικός λαός».  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass