ΤΑ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ Ο «ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ» ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΑ

«Δική μου σκέψη τo drone στις φυλακές»

*Την χαρακτήρισε όμως “ηλίθια” ως σκέψη και ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των συγκατηγορουμένων του

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2017 22:51

Όλα «πάνω» του τα πήρε ο άνθρωπος που ήθελε να περάσει ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα στις φυλακές της Λάρισας τον περασμένο Σεπτέμβρη, με drone, αλλά η προσπάθεια των συνεργατών δεν έφτασε στο τελικό στάδιο καθώς συνελήφθησαν.

Ο αλλοδαπός που τους συντόνιζε μέσα από τις φυλακές, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Λάρισας, πριν την καταδίκη του σε 12 χρόνια κάθειρξης και 50 χιλιάδες ευρώ χρηματική ποινή, τόνισε μεταξύ άλλων πως τόσο η σκέψη για το drone όσο και η οργάνωση ήταν δικές του. Χαρακτήρισε την ιδέα ωστόσο «ηλίθια» και ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των άλλων συγκατηγορουμένων του.

Μαζί με αυτόν όμως καταδικάστηκε και η γυναίκα (6 χρόνια και 10 χιλιάδες ευρώ χρηματική ποινή) που μετέφερε τα ναρκωτικά από την Αθήνα στη Λάρισα μέσω ΚΤΕΛ, για την οποία αναφέρθηκε πως ό,τι έκανε το έκανε γιατί τον αγαπούσε.

«Ζητώ συγνώμη από τις οικογένειες. Ό,τι έγινε εγώ το οργάνωσα. Η γυναίκα με αγαπούσε και άκουγε ό,τι της έλεγα. Την έστειλα να πάρει τις συσκευές τηλεφώνου αλλά για τα ναρκωτικά δεν ήξερε τίποτα. Τα πήρε από έναν δικό μου άνθρωπο στα Πατήσια. Μετέφερε μόνο τις συσκευές που ήξερε πως είναι για τις φυλακές. Ήταν μια ηλίθια σκέψη που έκανα, πως με τα Drone θα περνούσα τα αντικείμενα στις φυλακές. Όλα τα σκέφτηκα εγώ. Έχω παρελθόν και ήταν εύκολο να βρω ό,τι χρειαζόμουν για να τα οργανώσω».

Από την πλευρά της η γυναίκα που συνελήφθη στα ΚΤΕΛ Λάρισας λίγο πριν πάει τα ναρκωτικά στα νεκροταφεία και από εκεί να «πετάξουν» με το drone μέσα στις φυλακές (ήδη στο σημείο είχαν γίνει άλλες δύο συλλήψεις), είπε πως δεν γνώριζε τίποτα για τα ναρκωτικά παρά μόνο για τα κινητά τηλέφωνα.

«Τον γνώρισα στην Αθήνα και ήμασταν ζευγάρι. Μου είπε να πάω να αγοράσω ένα drone και να πάω να πάρω τα κινητά, να τα βάλω πάνω για να τα περάσουμε στη φυλακή. Βρέθηκα με τον άνθρωπο που δεν ήταν στη φυλακή και το αγοράσαμε. Τα χρήματα μου τα έδωσε ένας άγνωστος προς εμένα και μου έδωσε επίσης και μια σακούλα που φαντάστηκα πως θα έχει σχέση με τα κινητά τηλέφωνα. Δεν την άνοιξα καν. Αν ήξερα πως είχε ναρκωτικά δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο».

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΝ…

Σύμφωνα με την υπεράσπιση, η πράξη της εισαγωγής (ουσιών και τηλεφώνων) στο σωφρονιστικό κατάστημα δεν ξεκίνησε ποτέ, διότι οι κατηγορούμενοι δεν πρόλαβαν να προβούν σε κάποια πράξη που να οδηγεί αμέσως στο εγκληματικό αποτέλεσμα ώστε να ανακοπεί. «Τέτοια πράξη, σύμφωνα με το modus operandi, θα ήταν η έναρξη της πτήσης του drone έμφορτου με τα ναρκωτικά και τα κινητά τηλέφωνα, πλην όμως δεν έλαβε ούτε μπορούσε να λάβει χώρα, αφού τα ναρκωτικά είχαν ήδη κατασχεθεί στο ΚΤΕΛ Λάρισας, προτού φτάσουν στο σημείο της απογείωσης του drone» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

*Συνολικά σύμφωνα με την αστυνομία αυτά που φέρονται να ήθελαν να “περάσουν” μέσα στις φυλακές ήταν ηρωίνη βάρους 211 γραμμαρίων, κάνναβη 418 γραμμαρίων, 16 κινητά τηλέφωνα και 25 κάρτες sim.

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass