ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΖΥΓΩΝ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Συζήτησαν για τις συντάξεις χηρείας

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2017 15:12

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. (Αξιοπρέπεια – Ισότητα – Αλληλεγγύη), συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μοσχάτο, όπου συζήτησε τα αιτήματα του Συλλόγου.

Σύμφωνα με τα μέλη της αντιπροσωπείας: «Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πλήρως ενήμερος του άρθρου 12 του ν.4387/2016 και των ηλικιακών κριτηρίων χορήγησης σύνταξης χηρείας που καθορίσθηκαν αλλά και της μέχρι σήμερα πορείας του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α δήλωσε με την έναρξη της συνάντησης: «Υποκλίνομαι στον αξιοπρεπή τρόπο διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων σας» και συνέχισε «Θα το αναλάβω προσωπικά. Το άρθρο 12 είναι άδικο και δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει».

Από την πλευρά του Συλλόγου τονίσθηκε ότι «το εν λόγω άρθρο σε ό,τι αφορά τα ηλικιακά κριτήρια, δεν έπρεπε καν να συζητηθεί, πόσο μάλλον να ψηφισθεί από την Ελληνική Βουλή. Οιοδήποτε και αν είναι το οικονομικό δημοσιονομικό όφελος δεν μπορεί να συγκριθεί με την απόλυτη καταστροφή που θα επιφέρει στις ελληνικές αυτές οικογένειες που κτυπήθηκαν από τη μοίρα.

 Επισημάνθηκε ότι η ήδη μειωμένη σύνταξη που θα εδικαιούτο ο σύζυγος εάν ζούσε, λόγω του νόμου Κατρούγκαλου όχι μόνον μειώθηκε περαιτέρω (50 και όχι 70% και κατάργηση προσωπικής διαφοράς) αλλά καταργείται με ηλικιακά κριτήρια. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην ελληνική ιστορία και χαρακτηρίζει όσους έκαναν νόμο μια τέτοια απρέπεια στην Ελληνίδα μάνα. Δήλωσαν δε, ότι θα αγωνισθούν με κάθε νόμιμο μέσο μέχρι την τελική δικαίωση. Είναι κάτι που το οφείλουν στα παιδιά τους και στους συζύγους τους».

Στη συνάντηση – συζήτηση, συμμετείχαν από πλευράς Ν.Δ. ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης (τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), ο βουλευτής Αττικής Μάκης Βορίδης (τομεάρχης Εσωτερικών), η Μαρία Συρεγγέλα (γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων), η Δόμνα Μιχαηλίδου (σύμβουλος προέδρου ΝΔ) και η Αικατερίνη Γανίδη (νομικός σύμβουλος κ. Βρούτση), ενώ από πλευράς του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. συμμετείχαν η Λαμπρινή Σαμαρά (πρόεδρος), η Καλιόππη Δεληγιάννη (Α’ αντιπρόεδρος), η Έφη Καρακάση (μέλος ΔΣ), η Βασιλική Γκουντούμα, η Κατερίνα Ελευθερίου, ο Βασίλειος Ροζής (πρόεδρος ΔΣ ΕΑΑΣ ως εκπρόσωπος φορέων) και ο Απόστολος Παπαπαρίσης (υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass