ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ-ΚΝΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Ο δρόμος της μίζερης υποταγής δεν είναι μονόδρομος»

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2017 16:49

«Δεν είναι μονόδρομος αυτό που ζει ο νέος άνθρωπος, η φτώχεια, η ανεργία, η εργοδοτική τρομοκρατία, το σάρωμα όσων κατακτήσεων έχει κερδίσει ο λαός με τους αγώνες του». Αυτό ήθελαν να αναδείξουν οι Τομεακές Οργανώσεις Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με το Εργατικό Φεστιβάλ που διοργάνωσαν χθες βράδυ στην πλατεία Ηρώου στο Φρούριο της Λάρισας.

«Σήμερα μπορούμε», όπως τονίστηκε, «να ζήσουμε και να δουλέψουμε με σύγχρονα δικαιώματα. Ναι, μπορούμε. Υπάρχει άλλος δρόμος, όπου κανένας δεν θα θεωρείται περιττός και όλοι θα προσφέρουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών του λαού. Θα δουλεύουμε με σύγχρονα δικαιώματα, με σταθερό ωράριο και λιγότερο χρόνο εργασίας, απολαμβάνοντας όμως μεγαλύτερο εισόδημα και καλύτερο επίπεδο ζωής».

Με σύνθημα τον στίχο του Μαγιακόφσκι «Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς», το Εργατικό Φεστιβάλ, περιελάμβανε αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση μέσα από λογοτεχνικά κείμενα και ποίηση, ομιλία από τον Τ. Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, συναυλία από νεανικό σχήμα και θα έκλεινε με εργατικά και λαϊκά τραγούδια από τους «laΤΡΕΙΣ» και λαϊκό γλέντι. Στον χώρο λειτούργησε η έκθεση «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό», βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής και μπαρ. Παρουσιάστηκε συλλογική εργασία για την τεχνική- επαγγελματική εκπαίδευση ενώ πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες για παιδιά μικρών ηλικιών.

Την αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον ανέδειξαν οι Τ. Ο. ΚΚΕ-ΚΝΕ: «Θα έχουμε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία, καθώς και δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και στον πολιτισμό, στην ψυχαγωγία και στις διακοπές. Ένας κόσμος όπου δεν θα υπάρχουν πόλεμοι για τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών, αλλά θα κυριαρχεί η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Θέλουμε να προβληματίσουμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, διαδίδοντας την επικαιρότητα και αναγκαιότητα της πάλης ενάντια στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, της πάλης για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, της κοινωνίας που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ενώσουμε τις αγωνίες, τις προσδοκίες μας από τη ζωή με τις επαναστατικές, τις πιο πρωτοπόρες ιδέες για την κοινωνία που θα πάρουν εκδίκηση τα όνειρά μας. Έλα μαζί μας. Κόντρα στο σύστημα και την υποταγή, παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας. Για τη ζωή και το μέλλον που μας ανήκει. Κόντρα στη μιζέρια και τη μοιρολατρία με τις δικές μας αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass