ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ-ΚΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του…»

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2017 15:34

Τη σκυτάλη από τα φοιτητικά και τα μαθητικά Φεστιβάλ του προηγούμενου διαστήματος παίρνει το Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στη Λάρισα, οι εκδηλώσεις του οποίου θα διεξαχθούν στην πλατεία του Ηρώου στο Φρούριο την Πέμπτη 29 Ιουνίου.

«Εργατικό Φεστιβάλ για να συναντηθούμε με τους νέους και τις νέες που παλεύουν για το μεροκάματο, αυτούς που περιπλανιούνται στα προγράμματα απασχόλησης, τους νέους επιστήμονες που βιώνουν την ανεργία και τα αδιέξοδα αυτού του συστήματος, τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες στις σχολές κατάρτισης, τους πρακτικάριους, τα νέα ζευγάρια», τόνισαν χθες μιλώντας στους δημοσιογράφους η Λυδία Τσιαπλέ, μέλος του Γραφείου του ΤΣ Λάρισας της ΚΝΕ και ο Θανάσης Μπιζαϊντές, γραμματέας τη ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ. «Αυτές τις μέρες, με αφορμή το Φεστιβάλ, συζητάμε με εκατοντάδες παιδιά για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους, στις σπουδές τους, στην πρακτική τους, για το εργασιακό τους μέλλον. Μέσα από τις συζητήσεις αναδεικνύεται η ανάγκη να οργανωθούν και να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες τους, βάζοντας στο επίκεντρο τους πραγματικούς υπαίτιους των προβλημάτων τους».

Και συνέχισαν: «Έφτασε το καλοκαίρι και η περίοδος που αρχίζει το ταξίδι του το μεγαλύτερο νεολαιίστικο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός, το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που θα κορυφωθεί με τις κεντρικές εκδηλώσεις τον Σεπτέμβρη. Φέτος το ταξίδι για το Φεστιβάλ μάς βάζει στο επίκεντρό του την Οχτωβριανή Επανάσταση και δανείζεται το σύνθημά του από στίχους του ποιητή της Επανάστασης, Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι. «100 χρόνια απ' τον Οκτώβρη που συγκλόνισε τον κόσμο "το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς"».

Με το Εργατικό Φεστιβάλ που διοργανώνουμε θέλουμε να αναδείξουμε ότι δεν είναι μονόδρομος αυτό που ζει σήμερα ο νέος άνθρωπος, η φτώχεια, η ανεργία, η εργοδοτική τρομοκρατία, το σάρωμα όσων κατακτήσεων έχει κερδίσει ο λαός με τους αγώνες του. Βάζουμε το ερώτημα: Σήμερα μπορούμε να ζήσουμε και να δουλέψουμε με σύγχρονα δικαιώματα; Ναι, μπορούμε.

Υπάρχει άλλος δρόμος, όπου κανένας δεν θα θεωρείται περιττός και όλοι θα προσφέρουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών του λαού. Θα δουλεύουμε με σύγχρονα δικαιώματα, με σταθερό ωράριο και λιγότερο χρόνο εργασίας, απολαμβάνοντας όμως μεγαλύτερο εισόδημα και καλύτερο επίπεδο ζωής. Θα έχουμε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία, καθώς και δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και στον πολιτισμό, στην ψυχαγωγία και στις διακοπές. Ένας κόσμος που δεν θα υπάρχουν πόλεμοι για τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών, αλλά θα κυριαρχεί η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών. Θέλουμε να προβληματίσουμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, διαδίδοντας την επικαιρότητα και αναγκαιότητα της πάλης ενάντια στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, της πάλης για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, της κοινωνίας που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ενώσουμε τις αγωνίες, τις προσδοκίες μας από τη ζωή με τις επαναστατικές, τις πιο πρωτοπόρες ιδέες για την κοινωνία που θα πάρουν εκδίκηση τα όνειρά μας. Κόντρα στο σύστημα και την υποταγή, παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας. Για τη ζωή και το μέλλον που μας ανήκει. Κόντρα στη μιζέρια και τη μοιρολατρία με τις δικές μας αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας. Το πρόγραμμα, που θα ανακοινωθεί σύντομα, θα περιλαμβάνει συναυλίες, γλέντι, αφιέρωμα, θεματική έκθεση, δραστηριότητες για παιδιά μικρότερων ηλικιών κ.α.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass