ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΜΕΝΩΝ

Συνεργασία «φροντίδας» για τους αποφυλακιζόμενους Λάρισας

*Συναντήθηκαν Δεληγιάννης, Παπαχρήστου, Γκάγκα και Κακαζιάνη *«Θα υπάρξει ολοκληρωμένη προσέγγιση προβλημάτων» λένε στην «Ε»

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2017 22:45

Συνάντηση με στόχο να «θωρακιστούν» οι αποφυλακιζόμενοι τη στιγμή που βγαίνουν στην κοινωνία και έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά από σημαντικά θέματα που σχετίζονται με την επανένταξή τους σ’ αυτήν, πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα σε εκπροσώπους της Εταιρείας Προστασίας Αποφυλακιζομένων Νομού Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Δήμητρα Παπαχρήστου ως πρόεδρος και οι δικηγόροι Φαίδρα Γκάγκα και Ελένη Κακαζιάνη ως αντιπρόεδρος και μέλος αντίστοιχα, συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Δεληγιάννη και αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία των δύο πλευρών, μέσω των δομών του Δήμου.

Η συγκεκριμένη συνεργασία έρχεται λίγες ημέρες μετά την εκδήλωση που έγινε στο Δικηγορικό Μέγαρο Λάρισας με θέμα τα άλυτα προβλήματα και τις προβληματικές λύσεις των φυλακών. «Είναι αποδεδειγμένο ότι ένα ποσοστό αποφυλακισθέντων, θα τελέσει εκ νέου αξιόποινη πράξη και θα επιστρέψει στη φυλακή» υποστήριξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας κ. Δήμητρα Παπαχρήστου, κρίνοντας επιτακτική την ανάγκη να ενισχυθεί η στήριξη της κοινωνικής επανένταξης αποφυλακισμένων, προκειμένου να μειωθεί το ποσοστό εκείνων που ξαναγυρίζουν στη φυλακή.

«Για εμάς είναι αυτονόητη αυτή η συνεργασία» τόνισε από την πλευρά του στην «Ε» ο κ. Δεληγιάννης και συνέχισε «έτσι θα υπάρξει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στα προβλήματα των αποφυλακιζομένων και επί της ουσίας μια ολοκληρωμένη παρέμβαση».

Η κ. Γκάγκα μίλησε για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Αποφυλακιζομένων που είναι να υλοποιεί δράσεις και προγράμματα εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων που στοχεύουν στην προετοιμασία των κρατουμένων για τη ζωή έξω από τη φυλακή και την ένταξη στην κοινωνία. Επίσης να συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για την υλοποίηση των στόχων της. Τέλος να ενημερώνει και να υποστηρίζει τους κρατούμενους που αποφυλακίζονται για τις κοινωνικές και επαγγελματικές προοπτικές επανένταξης τους.

«Είμαστε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της κοινωνίας και τόσο των αποφυλακιζομένων αλλά και των ατόμων προς αποφυλάκιση. Δηλαδή φροντίζουμε όχι μόνο για τη στιγμή που θα βγει από τη φυλακή αλλά και τη στιγμή που κοντεύει να βγει» εξηγεί και αναλύει «ο κρατούμενος όταν πλησιάζει εκείνη η στιγμή έχει ανασφάλεια και το άγχος να είναι μεγάλο. Εμείς ερχόμαστε σε επαφή και καταγράφουμε τις ανάγκες τους από την στιγμή που θα εξέλθουν μέχρι και τις πρώτες ημέρες που θα βγούνε στην πόλη. Κάποιοι δεν έχουν καν οικογένεια. Θέλουμε να συνδέσουμε τον αποφυλακιζόμενο με τις δομές με που θα μπορούν να τον βοηθήσουν» και καταλήγει συμπεραίνοντας «η συνάντηση με τον κ. Δεληγιάννη έγινε σε ένα πολύ γόνιμο έδαφος».

Η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν η πρώτη από μια σειρά τέτοιων συναντήσεων. Μάλιστα στα άμεσα σχέδια της Εταιρείας είναι να υπάρξει και συνάντηση με επαγγελματικούς φορείς στο Επιμελητήριο για το θέμα της εργασίας.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass