ΕΚΛΕΨΕ 4.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ 78ΧΡΟΝΗ

Ξαναχτύπησε νέος «ασανσεράς»

* Δράστες, παριστάνοντας τους πελάτες σε τράπεζες παρακολουθούν ηλικιωμένους που κάνουν αναλήψεις

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2015 10:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:01

Τέσσερις χιλιάδες ευρώ από 78χρονη Λαρισαία, έκλεψε άγνωστος δράστης προχθές, μέρα - μεσημέρι. Πρόκειται για νέο κρούσμα «ασανσερά» (από την πρακτική να ακολουθεί τα θύματά του και να τα αιφνιδιάζει στο ασανσέρ, προκειμένου να τα κλέψει) μετά τις πρόσφατες συλλήψεις Λαρισαίου αλλά και αλλοδαπών, που ακολουθούσαν την ίδια τακτική.

Ο άγνωστος προς το παρόν δράστης, που αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ., ασκώντας βία στην 78χρονη γυναίκα, την ακινητοποίησε μέσα στο ασανσέρ και της άρπαξε από το μπουφάν της τις 4.000 ευρώ αλλά και το κινητό της τηλέφωνο, προκειμένου να κερδίσει χρόνο διαφεύγοντας, μέχρι να καταγγελθεί το γεγονός στην αστυνομία.

Οι δράστες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επιλέγουν τα υποψήφια θύματα που είναι συνήθως ηλικιωμένοι ή γυναίκες. Μπαίνουν λοιπόν στις τράπεζες, χωρίς να είναι απαραίτητα ημέρα καταβολής των συντάξεων και, εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό, παριστάνουν τους πελάτες περιμένοντας και οι ίδιοι στην αναμονή έως ότου έρθει η σειρά τους να «εξυπηρετηθούν».

Μόνο που δεν βρίσκονται εκεί για να κάνουν όντως κάποια τραπεζική συναλλαγή αλλά, στην πραγματικότητα, παραμονεύουν περιμένοντας το υποψήφιο θύμα τους. Γνωρίζοντας επίσης ότι οι ηλικιωμένοι αποφεύγουν τις νέες τεχνολογίες – όπως οι αυτόματες ταμειακές μηχανές - και παραδοσιακά, για τις συναλλαγές τους απευθύνονται στους ταμίες ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, καταμετρούν εμφανώς τα χρήματα τα οποία μόλις πήραν στα χέρια τους.

Στη συνέχεια οι δράστες ακολουθούν τα μελλοντικά θύματά τους, επιλέγοντας απλά τον τόπο και τον χρόνο που θα κάνουν τη ληστεία, εκμεταλλευόμενοι επίσης τα μειωμένα αντανακλαστικά των ηλικιωμένων.

Προχθές λοιπόν στις 12 το μεσημέρι, η 78χρονη Λαρισαία έχοντας κάνει ανάληψη από τραπεζικό υποκατάστημα στην Κεντρική πλατεία, πήρε το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι της. Χωρίς βεβαίως, όπως είναι φυσιολογικό, να αντιληφθεί ότι την ακολουθούσε άγνωστος άνδρας.

Μπαίνοντας ωστόσο στο ασανσέρ της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει, στο κέντρο της Λάρισας, την ακολούθησε και ο άγνωστος δράστης ο οποίος την αιφνιδίασε και ασκώντας βία, την ακινητοποίησε απωθώντας την – χωρίς ευτυχώς να την χτυπήσει - και παράλληλα της έκλεψε τις 4.000 ευρώ από το μπουφάν της όπως επίσης και το κινητό της τηλέφωνο (για να μην ενημερωθεί έγκαιρα η αστυνομία) για να διαφύγει στη συνέχεια.

Για την ίδια υπόθεση, από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε χθες πως «σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός αγνώστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος στις 17-03-2015 το μεσημέρι στη Λάρισα, με τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησε 78χρονη ημεδαπή σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, όπου διαμένει και της αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass