ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ»

Διάκριση για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2017 16:22 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Ιουν 2017 17:12

Τιμητικό βραβείο «Οικόπολις 2017» απέσπασε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας στην κατηγορία Περιβαλλοντικό Έργο, με θέμα και τίτλο «Ένα δένδρο για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (πάρκο υγείας - πράσινο νοσοκομείο).

Στην κατηγορία «Αστικής ανάπλασης» βραβεύτηκε ο Δήμος Λαρισαίων για το έργο «Βιοκλιµατική ανάπλαση τμήματος Ιστορικού Κέντρου Λάρισας».

Συνολικά απονεμήθηκαν 26 βραβεία και ένας έπαινος, για οκτώ θεματικές κατηγορίες, τα οποία συνοδεύθηκαν µε το αγαλματίδιο που δημιούργησε ο Τηνιακός γλύπτης Ιάκωβος Περράκης.

Η απονομή έγινε στην τελετή απονομής των βραβείων «Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας Οικόπολις 2017», που διοργάνωσε για δέκατη τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ECOCITY. Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο πάρκο της Ραφήνας και παρευρέθηκαν ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κατερίνα Ιγγλέζη, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, βουλευτές, δήμαρχοι από πολλούς δήμους της χώρας, διακεκριμένοι επιστήμονες, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και πλήθος πολιτών.

Από το Π.Γ.Ν.Λ. παρευρέθηκαν ο διοικητής Π. Νάνος, ο αναπληρωτής διοικητής του Γ.Ν.Λ. Δ. Λιόλιος, η υπεύθυνη του γραφείου Ποιότητας και Καινοτομίας του Π.Γ.Ν.Λ. Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου, η οποία συνέταξε και το φάκελο της υποψηφιότητας και η Ειρήνη Καρνάβα, ιατρός εκπρόσωπος της διεπιστημονικής ομάδας που προωθεί το έργο του πάρκου Υγείας στο Πανεπιστημιακό.

Το βραβείο παρέδωσε στον διοικητή ο δήμαρχος Ραφήνας κ. Μπουρνούς, ενώ ο κ. Νάνος είπε ότι «το αφιερώνει στους εθελοντές που φύτεψαν 2.000 δέντρα και φυτά, καθώς και στα μέλη της μελετητικής ομάδας του πάρκου Υγείας». Παράλληλα, υποστήριξε ότι «πρόκειται για την επιβράβευση μιας προσπάθειας να μετατρέψουμε τον άδειο από φυτά περιβάλλοντα χώρο, σε ένα καινοτόμο πάρκο Υγείας για τις ανάγκες ασθενών, συνοδών και επισκεπτών».

Στους στόχους της διοίκησης είναι να δημιουργηθεί το θεματικό πάρκο το οποίο εκτός από τις διαδρομές περιπάτου να προσφέρει ξενάγηση σε έργα σύγχρονης τέχνης και πολιτιστικό μονοπάτι που θα ενώνει το νοσοκομείο με το Διαχρονικό Μουσείο. «Βαθύτερος στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ολιστική έννοια της Υγείας και της θεραπείας των νόσων, όπως πρώτοι είχαν συλλάβει οι αρχαίοι Έλληνες με τη συμβολή της Φύσης, αλλά και να αναδείξουμε τη σύνδεση της σύγχρονης ιατρικής με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία για την Υγεία, την Ιστορία της Ιατρικής από τον Θεσσαλό Ασκληπιό και τον Ιπποκράτη που άσκησε ιατρική τα τελευταία χρόνια της ζωής του και τάφηκε στη Λάρισα, μέχρι τα επέκεινα της Ιατρικής και της Σύγχρονης Τέχνης. Στοχεύουμε σε μία αρμονική συμπόρευση παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος κάτω από την επιβλητική θέα του Ολύμπου, με όποιον συμβολισμό αυτός μεταφέρει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επόμενος σταθμός σύμφωνα με τον κ. Νάνο είναι η διαμόρφωση του λόφου στον Άγιο Λουκά μέχρι τέλος του 2017, ενώ διεπιστημονική ομάδα εθελοντών επιστημόνων χαράζει μέσα από μελέτες τα επόμενα βήματα, χωρίς όπως ανέφερε κόστος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass