Η ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΘΥΜΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΥΚΛΟ ΤΟΥ, ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ:

«Πρόλαβα;»

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2017 22:18
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ώρα 8.20 το πρωί. Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων στο 1ο εξεταστικό κέντρο της Λάρισας, στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο, βρίσκονταν ήδη στις αίθουσες.

Την ίδια ώρα, στον δρόμο, έξω από το σχολείο, ο Άγγελος (τυχαίο όνομα) κάνει την ύστατη προσπάθειά του να φτάσει έγκαιρα.

Διπλωμένος στα δύο, με το κεφάλι να ακουμπά σχεδόν πάνω στο τιμόνι από το μηχανάκι που οδηγεί, τρέχει να προλάβει, βλέποντας μόνο έναν στόχο: τις πανελλήνιες!

Πλησιάζει, κυριευμένος από την αγωνία του ελάχιστου περιθωρίου χρόνου και του άγχους της στιγμής. Μαζί και ο φίλος του, που τον κρατούσε γερά από τη μέση και του συμπαραστεκόταν στη δύσκολη στιγμή, έχοντας γίνει και οι δύο ένα σώμα με το μηχανοκίνητο δίκυκλο.

Λίγα μέτρα απέμεναν μέχρι να ολοκληρωθεί η αγωνιώδης προσπάθειά τους, όταν τη σιγή στον αύλειο χώρο του σχολείου «σπάει» ο κρότος της σύγκρουσης.

Δέκατα του δευτερολέπτου μετά τα δύο παιδιά βρίσκονται στο έδαφος ακριβώς στην εξώπορτα του σχολείου…

Ο Αγγελος, για άγνωστο λόγο, έχει χάσει την ισορροπία του δίκυκλου οχήματός του. Χωρίς να αφήσει το τιμόνι από τα χέρια του, σύρθηκε χτυπώντας με φόρα το κεφάλι, σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Ο φίλος του, τον κρατά ακόμη… Χτυπημένος κι αυτός, καθώς το μηχανάκι είχε πλακώσει το πόδι του, σηκώνεται πρώτος να τον βοηθήσει, όταν διαπιστώνει ότι ο Αγγελος, δεν ανταποκρίνεται, δεν αντιδρά...

Του βγάζει το κράνος. Άγγελε! Του φωνάζει.

Σαστισμένος ακόμη από το χτύπημα στο κεφάλι ο Άγγελος, τον κοιτά και ρωτά με αγωνία: «Προλάβαμε;».

Αναμφίβολα δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της ψυχολογικής πίεσης και του άγχους που βιώνει ένας υποψήφιος για τις πανελλήνιες εξετάσεις, από την αντίδραση αυτού του παιδιού, που εκείνη τη στιγμή ο σωματικός πόνος και η ταραχή από το ατύχημα, εκμηδενίστηκαν μπροστά στον φόβο ότι θα χάσει τις εξετάσεις!

Η ΒΟΗΘΕΙΑ

Τρία άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο του σχολείου, έτρεξαν να βοηθήσουν τα παιδιά, ενώ ειδοποιήθηκαν παράλληλα η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Ι. Καψάλης, οι οποίοι βρίσκονταν στο εξεταστικό κέντρο. Αμέσως ειδοποιήθηκε και κατέφτασε ασθενοφόρο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Στον Άγγελο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία του, εκτός λίγων αμυχών στα χέρια.

Ο ίδιος, αν και ταραγμένος από το ατύχημα, επέλεξε να μπει στο εξεταστικό κέντρο για να δώσει το μάθημα της έκθεσης. Οι εκπαιδευτικοί τον ενημέρωσαν πως μπορεί να αναβάλει τη εξέτασή του και να λάβει μέρος στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.

Αλλά ο Άγγελος, δεν το σκέφτηκε καθόλου. Μπροστά του ακόμη έβλεπε μόνο έναν δρόμο: αυτόν του εξεταστικού κέντρου των πανελληνίων εξετάσεων!

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass