ΜΗΝΥΜΑΤΑ, ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ… ΧΑΜΕΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Φλερτ μέσω Facebook κατέληξε στα δικαστήρια!

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2017 22:05

Στην εποχή που σχεδόν τα πάντα γίνονται μέσω ίντερνετ δεν θα μπορούσε και το φλέρτ, ένα από τα βασικότερα συστατικά της ζωής, να αποτελεί εξαίρεση. Ωστόσο μια περίπτωση που ξεκίνησε από το Facebook έφτασε μέχρι και τις δικαστικές αίθουσες της Λάρισας με τρία άτομα να κάθονται στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες. Ατάκες, ψευδώνυμα, σεξουαλικού περιεχομένου διάλογοι, ξύλο, τραυματισμοί, χρήματα και ένας… χαμένος σταυρός στη μέση.

Όλα αυτά στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων που κλήθηκε να εξετάσει μια ιστορία που σε γενικές γραμμές έχει ως εξής:

Ένας άνδρας γνωρίζει μια γυναίκα, αλλά επιλέγει να τη φλερτάρει μέσω διαδικτύου αφού πρώτα γίνονται φίλοι στο Facebook. Εκείνος χρησιμοποιεί ψευδώνυμο και όχι το πραγματικό του όνομα. Ανταλλάσσουν μηνύματα και η γυναίκα του δίνει ραντεβού μετά τα μεσάνυχτα σε ένα πάρκο. Εκεί όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περίμενε. Η γυναίκα φροντίζει εκεί γύρω να βρίσκονται δύο δικοί της άνθρωποι με σκοπό να «έχουν το νου τους» για οτιδήποτε συμβεί. Ο άνδρας προσπαθεί να «προχωρήσει» τη συνάντησή τους, αυτή αρνείται, αρχίζουν να μαλώνουν και τότε επεμβαίνουν οι δύο φίλοι. Γίνεται το «έλα να δεις» και ο άνδρας που πήγε στο ραντεβού φεύγει τραυματίας, αλλά και με 150 ευρώ λιγότερα και χωρίς τον σταυρό του.

Σπεύδει λοιπόν και καταθέτει μήνυση. Οι τρεις (η γυναίκα και οι δύο φίλοι της) κάθονται στο σκαμνί αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της ληστείας και επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα μάλιστα με το κατηγορητήριο οι δύο άνδρες «χτύπησαν με τα χέρια και τα πόδια τους τον παθόντα, σε όλα τα μέρη του σώματός του, ήτοι με μπουνιές και κλωτσιές τον κτύπησαν στο κεφάλι, στον θώρακα, στα χέρια και στα πόδια» με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σε διάφορα σημεία.

«ΚΟΛΑΚΕΥΤΗΚΑ…»

«Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι με έβλεπε ερωτικά, κολακεύτηκα, προσπαθούσα όμως να κρατήσω αποστάσεις, αλλά δεν έκοψα και κάθε επαφή μαζί του. Δεν θεώρησα κακό να τον συναντήσω»… τονίζει μεταξύ άλλων στην απολογία της η «πέτρα του σκανδάλου», όπως τη χαρακτήρισε ο εισαγγελέας της έδρας. Εκείνη συνεχίζει: «Πήγα όμως στο ραντεβού με σκοπό να του πω ότι δεν θέλω να έχω σχέση μαζί του, απλά μία φιλική επαφή, φοβούμενη ότι εάν δεν πάω τα πράγματα θα γίνονταν χειρότερα από την πλευρά του, και θα με ενοχλούσε χειρότερα».

«…Με το που τον χαιρέτησα, άρχισε να με χαϊδεύει. Του είπα να σταματήσει και του εξήγησα ότι δεν θέλω να έχουμε ερωτική σχέση. Σηκώθηκα να φύγω. Με τράβηξε από το χέρι. Προσπάθησα να φύγω και τότε με άρπαξε από τα μαλλιά και με τραβούσε. Άρχισα να φωνάζω. Κάλεσα βοήθεια και έτρεξαν οι δύο φίλοι μου».

Από την πλευρά τους οι δύο κατηγορούμενοι τόνισαν πως επενέβησαν την ώρα που άκουσαν φωνές και αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή τους για τις σωματικές βλάβες καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «έφαγε τόσες μπουνιές που θα μπορούσε να χάσει το μάτι του».

Εν τέλει το δικαστήριο τους αθώωσε τόσο για την πράξη της ληστείας όσο και για τη σωματική βλάβη καθώς έκρινε πως τελέστηκε μεν αλλά οι δύο κατηγορούμενοι βρίσκονταν σε κατάσταση άμυνας ενώ η γυναίκα δεν τους προέτρεψε για κάτι τέτοιο.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass