ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ «ΕΛΠΙΔΑΣ» ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

«Μάθημα» για την αιμοδοσία

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2017 23:17

Μια όμορφη πρωτοβουλία πήρε το 1ο Γυμνάσιο Τυρνάβου «Αχιλλέας Τζάρτζανος», στο πλαίσιο του προγράμματος «Εθελοντισμός και Εθελοντική Αιμοδοσία».

Προσκλήθηκε στο σχολείο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα», κ. Απόστολος Παπαϊωάννου, ως ο πλέον αρμόδιος για να μιλήσει στους μαθητές για τον εθελοντισμό και την εθελοντική αιμοδοσία, αφού ασχολείται με τα θέματα αυτά επί 27 ολόκληρα χρόνια.

Ο κ. Παπαϊωάννου, ως συνταξιούχος δάσκαλος, έκανε μια απλή και πολύ κατατοπιστική ανάπτυξη- παρουσίαση του θέματος για τον εθελοντισμό, το αίμα και τις λειτουργίες του, την εθελοντική αιμοδοσία και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Ελπίδα» και πέτυχε να κρατήσει ζωηρό το ενδιαφέρον και την προσοχή των 270 μαθητών του 1ου Γυμνασίου, που για τις ανάγκες της εκδήλωσης κάλυψαν κάθε γωνιά της αίθουσας εκδηλώσεων του Εμμανουήλειου Πνευματικού Κέντρου Τυρνάβου.

Παράλληλα με τα φυλλάδια και τα στυλό που μοίρασε σε όλα τα παιδιά, τα 12 ημερολόγια για το έτος 2017 που έδωσε για όλα τα τμήματα και τα 4 λευκώματα του 2011 ένα για την κάθε τάξη και τη διεύθυνση του σχολείου, που ήταν ένα αφιέρωμα στα 20 χρόνια αιμοδοσίας του Αμπελώνα (1991-2010), πέτυχε να περάσει στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και μέσω αυτών στους γονείς και την κοινωνία του Τυρνάβου τα μηνύματα του εθελοντισμού και της αιμοδοσίας και την ανάγκη να γίνουν και άλλοι συνάνθρωποί μας εθελοντές αιμοδότες.

Τέλος, για να έχει ουσιαστικό αντίκρισμα παρουσίασε δύο προτάσεις. Η πρώτη για μια εξόρμηση καθαριότητας του γύρω από το 1ο Γυμνάσιο χώρου σε συνεργασία με την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Τυρνάβου, που θα διαθέσει στους μαθητές γάντια μιας χρήσης, σακούλες σκουπιδιών, κάποιους υπαλλήλους και ένα απορριμματοφόρο και η δεύτερη για την πραγματοποίηση μιας εθελοντικής αιμοδοσίας στους χώρους του σχολείου σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, που θα αποστείλει επί τούτου την κινητή μονάδα αιμοληψίας, προβλημάτισε μαθητές και καθηγητές, που υποσχέθηκαν να συζητήσουν το θέμα σε μελλοντική συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων και να αποφασίσουν ανάλογα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου με τους καθηγητές τους και ο γραμματέας του συλλόγου «Η Ελπίδα» κ. Μάριος Κουκουβίνος.

Την ευθύνη είχαν οι καθηγήτριες του σχολείου την κ. Κατερίνα Ζαρογιάννη και την κ. Αθανασία Αδαμοπούλου, που ως υπεύθυνες του προγράμματος «Εθελοντισμός και εθελοντική αιμοδοσία» είχαν την έμπνευση και ανέλαβαν την πρωτοβουλία και την ευθύνη για την πραγματοποίησή της, από την οποία όλοι κάτι αποκόμισαν.

Τη γενική επιμέλεια είχε η διευθύντρια του σχολείου κ. Τζένη Μπόραντα .

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass