ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Σε διαρκή αστυνόμευση η Νέα Σμύρνη

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2017 22:37

«Θέλουμε περισσότερη αστυνόμευση. Τα προβλήματα είναι γνωστά», επεσήμαναν κάτοικοι της Νέας Σμύρνης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη για την κατάσταση που επικρατεί στη συνοικία. Αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν η συμφωνία προγράμματος διαρκούς αστυνόμευσης της περιοχής.

Η προγραμματισμένη κλειστή σύσκεψη, που είχε ως θέμα τα ζητήματα που αφορούν στους Ρομά που διαμένουν στη συνοικία, ήρθε δύο ημέρες μετά τους βανδαλισμούς έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Γιώργος Αγάκος, ο διοικητής του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Λοΐζος Παντικίδης, ο πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Κώστας Ζέβλας, ο ιερέας του Αγ. Δημητρίου π. Γεώργιος Βρούζος, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης Δημήτρης Μαβίδης όπως και αρκετοί κάτοικοι που διαμένουν πέριξ του Αγίου Δημητρίου αλλά και στην περιοχή «νταμάρια» που βρίσκεται εντός της συνοικίας.

Οι κάτοικοι ζήτησαν από τη δημοτική αρχή αλλά και από την Αστυνομία περισσότερη αστυνόμευση, καθώς όπως φέρεται να υποστήριξαν «η Αστυνομία περνά, βλέπει και γνωρίζει το πρόβλημα. Θέλουμε περισσότερες ώρες αστυνόμευση και ειδικά τις ώρες κοινής ησυχίας. Τα προβλήματα είναι καθημερινά. Κάθε μέρα έχουν γάμους, κλείνουν δρόμους κάνουν φασαρίες. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Θα αναγκαστούμε να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας». Κάτοικοι κατήγγειλαν, σύμφωνα με πληροφορίες ότι «μας ζήτησαν χρήματα για προστασία. Να τους πληρώνουμε για να μην κάνουν καταστροφές».

Άλλοι έκαναν λόγο για σκοπιμότητες, ότι δηλαδή οι φασαρίες, οι καταστροφές και οι ζημιές της δημοτικής αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας γίνονται με σκοπό «να μας διώξουν από τα σπίτια μας ή να τους παραχωρήσει το κράτος άλλες κατοικίες φυσικά δωρεάν». Το πρόβλημα της Νέας Σμύρνης δεν είναι τωρινό, πρόσφατο, υπάρχει εδώ και χρόνια. Το αστικό λεωφορείο μετά το σούρουπο σταματά να περνά μέσα από τη συνοικία. Είναι γνωστές οι επιθέσεις με πέτρες που δέχονταν όταν περνούσαν από την οδό Πλάτωνος, έθεσαν θέμα ασφάλειας και πλέον το αστικό λεωφορείο που εξυπηρετεί μεγάλο μέρος των κατοίκων της συνοικίας δεν διέρχεται από το εσωτερικό της. Όπως και οι διανομείς καφέ και έτοιμου φαγητού. Καταστήματα εστίασης δεν παραδίδουν παραγγελίες στο εσωτερικό της συνοικίας. «Είμαστε όμηροι στα σπίτια μας», υποστηρίζουν οι κάτοικοι.

Με το που πέφτει το φως της ημέρας χειμώνα – καλοκαίρι τονίζουν κάτοικοι σε καταγγελίες τους ότι «δύσκολα θα επιλέξει κάποιος να κινηθεί πεζός μέσα από τη συνοικία. Οι γονείς για αποστάσεις λίγων μέτρων συνοδεύουν τα παιδιά τους στο σχολείο, στα φροντιστήρια και στις εξωσχολικές δραστηριότητες. Γυναίκες για να πάνε στα σπίτια τους από το κέντρο της πόλης επιλέγουν την οδό Σωκράτους, προκειμένου να αποφύγουν το πέρασμα από την οδό Πλάτωνος εκεί που συγκεντρώνονται νεαροί. Αυτοκίνητα κινούνται σαν τρελά, οι ταχύτητες που αναπτύσσουν εντός της συνοικίας οι οδηγοί είναι μεγάλες. Ο φωτισμός στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου και στους προαύλιους χώρους των σχολείων συχνά πέφτει στα χέρια των βανδάλων».

«Συμφωνήσαμε σε πρόγραμμα διαρκούς αστυνόμευσης στην περιοχή. Θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα, με μηνύσεις κατά όλων όσων ευθύνονται, καθώς η παραβατικότητα είναι ένα από τα καθημερινά προβλήματα της συνοικίας», δήλωσε ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης.

«Για την ειρηνική συνύπαρξη απαιτείται αλληλοσεβασμός», τόνισε ο Κώστας Ζέβλας για να προσθέσει ότι «η παραβατικότητα των νεαρών Ρομά της Νέας Σμύρνης έφτασε στο σημείο να έχουμε σπασμένους καθρέπτες αυτοκινήτων, μάρμαρα και δημοτικούς λαμπτήρες διαλυμένους, ύβρεις και συνθήματα κατά των αστυνομικών όταν αυτοί φτάνουν στην περιοχή. Αλίμονο όμως αν η ίδια η Αστυνομία φοβάται να περάσει από τη Νέα Σμύρνη. Εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα αστυνόμευσης τις νυχτερινές ώρες τα αποτελέσματα του οποίου τα αναμένουμε».

Ζωή Παρμάκη

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass