ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

7ο Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας

Δημοσίευση: 30 Απρ 2017 10:52

Στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας, ολοκληρώθηκε προχθές, το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και το Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής, Δημήτρη Κολοκοτρώνη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Το ενδιαφέρον τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών των αντίστοιχων σχολικών μονάδων τους υπήρξε ζωηρό, με αποτέλεσμα η συμμετοχή να είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν 60 μαθητικά έργα, από 50 σχολεία για τα οποία εργάστηκαν περίπου 1.000 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό την καθοδήγηση 130 εκπαιδευτικών.

Το 7o Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας Λάρισας περιελάμβανε: Παρουσιάσεις Ψηφιακών έργων μαθητών, παρουσιάσεις έργων μαθητών στο πλαίσιο Σχολικών Δραστηριοτήτων, εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, διαδραστικό πίνακα και εργαστήριο αστρονομίας από το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων στα καλύτερα μαθητικά έργα εκπαιδευτικού βίντεο, όπως αυτά αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο του 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικού Βίντεο για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ν. Λάρισας.

Επίσης έγινε ταυτόχρονη σύνδεση με τις άλλες 14 πόλεις στις οποίες διεξήχθη το Φεστιβάλ, ώστε να γίνουν κάποιες κοινές παρουσιάσεις. Όπως διευκρινίζεται από τους διοργανωτές, «το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή με αναμνηστικό δίπλωμα. Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά φέτος, στο πλαίσιο ένταξης των προσφυγόπουλων στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα, συμμετείχε και το ΔΥΕΠ Λάρισας (Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων)».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Αθ. Παιδής, ο προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. της Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας Χρ. Ντάμπλιας, ο διευθυντής Δ.Ε. Λάρισας  Ιωάν. Καψάλης, ο διευθυντής Π.Ε. Λάρισας Σωτ. Βούλγαρης και οι σχολικοί σύμβουλοι Θεοδώρα Νίκου, Ιωάν. Χριστάκης και Άρτεμις Παπαδημητρίου.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής, της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση, του ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ Λάρισας, των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας και του Δήμου Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass