ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ Η ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Της πήραν το μωρό, αυτή το θέλει πίσω…

* «Δεν θα το έδινα άνευ όρων» φέρεται πως ισχυρίστηκε στην απολογία της *Προφυλακίστηκε ο παππούς *Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους οι δύο γυναίκες

Δημοσίευση: 29 Απρ 2017 23:00

Με εισαγγελική διάταξη αφαιρέθηκε χθες η επιμέλεια του βρέφους σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», από τη 21χρονη μητέρα που την Τρίτη το μεσημέρι συνελήφθη μαζί με τους γονείς της στην προσπάθειά τους να πουλήσουν το μωρό για 40 χιλιάδες ευρώ.

Η μητέρα του βρέφους όπως και η 52χρονη μητέρα της μετά την απολογία τους στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα αφέθησαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα) εν αντιθέσει με τον πατέρα της (και παππού του βρέφους επίσης 52 ετών) για τον οποίο κρίθηκε από ανακριτή και εισαγγελέα προσωρινά κρατούμενος έως και την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με νομικές πηγές κατά τη διάρκεια των απολογιών τους και οι τρεις Βούλγαροι που κατηγορούνται για την παράνομη υιοθεσία αρνήθηκαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς κατηγορίες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η μάνα του βρέφους κατέθεσε μεταξύ άλλων πως θέλει το παιδί πίσω και πως θα το διεκδικήσει νομικά. «Δεν είχα σκοπό να το δώσω το παιδί άνευ όρων. Το έκανα αυτό για να βρει ένα καλύτερο περιβάλλον», φέρεται πως είπε και συμπλήρωσε: «Αν δεν έβρισκε αυτό το περιβάλλον θα το διεκδικούσα πίσω».

Από την πλευρά του ο παππούς του βρέφους ισχυρίστηκε, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν ήταν σκοπός το κέρδος. Τόνισε ότι δεν ζήτησε λεφτά αυτός και πως ένας άλλος Βούλγαρος –άγνωστος προς τον ίδιο- έκανε την επαφή ανάμεσα στην οικογένειά του και την αστυνομικό που προσποιήθηκε πως ήθελε να αγοράσει το βρέφος. Ισχυρίστηκε επίσης πως δεν πήρε τα χρήματα.

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο βρέφος που, για κάποιο διάστημα θα πρέπει να παραμείνει στο Νεογνολογικό Τμήμα, ενώ θα κινηθούν παράλληλα οι διαδικασίες για τη φιλοξενία του στη συνέχεια, σε δομή πρόνοιας μετά και τη χθεσινή εξέλιξη.

Η 21χρονη, ενώ ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης, βρέθηκε πριν από μήνες από τη Βουλγαρία, όπου ζούσε, σε χωριό των Φαρσάλων, όπου εργάζονται οι γονείς της. Μετά από τηλεφωνικές επαφές και συναντήσεις που είχαν με ζευγάρι αστυνομικών, που εμφανίστηκαν ως ενδιαφερόμενοι να υιοθετήσουν το βρέφος συμφώνησαν να τους παραδώσουν, λίγες μέρες μετά τη γέννησή του έναντι του χρηματικού ποσού των 40.000 ευρώ. Σε προκαθορισμένο ραντεβού οι αστυνομικοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., παρέλαβαν το βρέφος και παρέδωσαν στους τρεις αλλοδαπούς το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ. Αμέσως μετά, αστυνομικοί που παρακολουθούσαν διακριτικά τον χώρο επενέβησαν και συνέλαβαν τους δράστες.

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass