ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Πάλη ενάντια στον πόλεμο και τα αντιλαϊκά μέτρα

Δημοσίευση: 28 Απρ 2017 22:40

«Ο πόλεμος που μαίνεται σε μια σειρά περιοχές (Συρία, Μέση Ανατολή, Λιβύη, Ουκρανία κ.λπ.) με όλες τις τραγικές συνέπειές του για τους λαούς και τον δικό μας φυσικά, δεν είναι καθόλου ξεκομμένος από την οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, από την ένταση της επίθεσης σε όλα τα δικαιώματά μας».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Τάσος Τσιαπλές, μιλώντας στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο για τις αιτίες του αντιιμπεριαλιστικού πολέμου και τα καθήκοντα του εργατικού κινήματος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σειράς δράσεων του ΕΚΛ ενόψει της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, οι οποίες και θα κορυφωθούν με την απεργιακή συγκέντρωση την προσεχή Δευτέρα, στις 10 το πρωί στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΛ, «επιλέξαμε να υπάρχει συνδυασμός της πάλης μας ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές και στην τάξη των καπιταλιστών που μας εκμεταλλεύεται, διεκδικώντας την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας με τη διεκδίκηση της εξουσίας για την τάξη μας, με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν, ενάντια στην αλλαγή των συνόρων, στους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς (ΝΑΤΟ και Ε.Ε), ενάντια στις δαπάνες για Νατοϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς, ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό, στην περιστολή των λαϊκών ελευθεριών. Αυτό εκφράζει και το κεντρικό μας σύνθημα «1η Μάη 2017 - Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά.

Το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε, όχι μόνο δεν είναι εγγύηση ειρήνης και ασφάλειας, αλλά είναι στρατιωτικές και οικονομικές ενώσεις καπιταλιστικών κρατών, που πρωτοστατούν στους πολέμους και τις επεμβάσεις σε διάφορες περιοχές, για λογαριασμό των συμφερόντων των καπιταλιστών, που σπέρνουν τον θάνατο, τις καταστροφές και δημιουργούν την προσφυγιά και την εκμετάλλευση, τόσο των εργαζόμενων των χωρών τους, όσο και των χωρών που εξαπολύουν τους πολέμους και τις επεμβάσεις. Τους Τζιχαντιστές αυτοί τους εξόπλισαν και τους εκπαίδευσαν, για να κάνουν τη βρωμοδουλειά».

Τονίστηκε παράλληλα ότι «η ανάπτυξη της δράσης μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, πρέπει να γίνεται συνδυασμένα με τη διεκδίκηση μέτρων στήριξης των ανέργων και τον περιορισμό της ανεργίας, την πληρωμή απλήρωτων, της επαναφοράς του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, των ΣΣΕ, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων και την επιστροφή όλων όσων μας αφαίρεσαν από μισθούς, συντάξεις, με την άγρια φοροληστεία, με βίαιο τρόπο τα χρόνια της κρίσης, εργοδοσία και κυβερνήσεις, την αύξηση των μισθών, ενάντια στα νέα μέτρα μειώσεων μισθών και συντάξεων, ανατροπής εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, νέα φοροληστρικά μέτρα, που ετοιμάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του κλεισίματος της νέας αξιολόγησης με τους εταίρους της, της Ε.Ε και του ΔΝΤ».

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass