ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ

Ο Ν. Αντωνίου απολαμβάνει της «πολιτικής εμπιστοσύνης» της κυβέρνησης

*Να απαντήσουν αν υπάρχουν ελλείψεις υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία της περιοχής αρμοδιότητάς τους ζήτησε από τους παριστάμενους διοικητές τριών ΥΠΕ ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος αλλά το θέμα δεν συζητήθηκε γιατί ήταν «εκτός διαδικασίας»

Δημοσίευση: 28 Απρ 2017 22:30

Υπέρ της ανανέωσης της θητείας του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Νέστορα Αντωνίου γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία χθες η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό να δηλώνει ότι «απολαμβάνει της πολιτικής μας εμπιστοσύνης».

Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, «παρών» δήλωσαν Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων, ενώ δεν ψήφισε βουλευτής του Ποταμιού.

Κατά πλειοψηφία η Επιτροπή γνωμοδότησε υπέρ και της ανανέωσης της θητείας του διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Μακεδονίας κ. Γιώργου Κίρκου και του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) Μακεδονίας και Θράκης κ. Ευστράτιου Πλωμαρίτη,

Ωστόσο, μιλώντας στη συνεδρίαση ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος ζήτησε να τοποθετηθούν οι διοικητές των τριών ΥΠΕ σχετικά με το αν υπάρχουν ελλείψεις υγειονομικού υλικού στα νοσοκομεία της περιοχής αρμοδιότητάς τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «μου συνέβη το εξής, το οποίο θα ήθελα να μεταφέρω στην επιτροπή. Σε μια τηλεοπτική εκπομπή υπήρξε επιμονή και από τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη και από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ότι συνεχίζουν να υπάρχουν στα νοσοκομεία μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό. Η εικόνα που έχουμε πάρει από τις διοικήσεις όλων των ΥΠΕ είναι ότι δεν υπάρχει κανένα νοσοκομείο μας που να έχει τέτοιες ελλείψεις. Θα ήθελα από σας, καθώς κοινοποιείται στον λαό η συζήτηση αυτή, να έχουμε επίσημες απαντήσεις, εάν υπάρχουν νοσοκομεία της υγειονομικής σας περιφέρειας τα οποία να έχουν ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό».

Καθώς όμως αφ’ ενός οι διοικητές των ΥΠΕ είχαν παρουσιάσει τα πεπραγμένα τους πριν ένα μήνα στη Βουλή κι αφ’ ετέρου η χθεσινή διαδικασία αφορούσε στην έκφραση γνώμης για την ανανέωση θητείας, ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Νίκος Μανιός εξήγησε ότι το θέμα που έθιξε ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος είναι «εκτός διαδικασίας» και πρόσθεσε ότι μπορεί να απαντήσει η κυβέρνηση όποτε άλλοτε θέλει στη Βουλή.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

«Χωρίς να μπαίνω σε λεπτομέρειες, θεωρώ, ότι και οι τρεις προτεινόμενοι έχουν παρουσιάσει μια πολύ σημαντική δουλειά, που συνέβαλε στη σταθεροποίηση και την αναβάθμιση της λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην περιοχή που εποπτεύει ο καθένας», τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός.

«Είναι και οι τρεις – πρόσθεσε - άνθρωποι με πολύ μακρά παρουσία και διαδρομή και οργανικές σχέσεις με το δημόσιο σύστημα υγείας. Νομίζω, ότι είναι άνθρωποι με επιρροή και κύρος και στο ανθρώπινο δυναμικό του συστήματος υγείας και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να συνεργάζονται και να επιλύουν προβλήματα και να αμβλύνουν τριβές, αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες, που έχουν, κατά καιρούς, εμφανιστεί. Με αυτή την έννοια λοιπόν, απολαμβάνουν της πολιτικής μας εμπιστοσύνης και ζητούμε από την Επιτροπή, την ανανέωση της θητείας τους», επισήμανε ο υπουργός Υγείας.

«Για εμάς, το έργο το οποίο έχει παραχθεί, είναι πάρα πολύ σημαντικό και στην τρίτη και στην τέταρτη και στην πέμπτη Υγειονομική Περιφέρεια, σε όλα τα καθήκοντα, και στα καθήκοντα της στελέχωσης του συστήματος υγείας και σε αυτά τα οποία αφορούν στη λειτουργία νέων μονάδων. Έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες, οι οποίες είναι πάρα πολύ σημαντικές και τείνουν να μας οδηγήσουν, στην ανανέωση της θητείας, με την οποία συμφωνούμε», ανέφερε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Τρικάλων κ. Σάκης Παπαδόπουλος.

Στη συνεδρίαση μίλησε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης υπογραμμίζοντας:

«Δεν έχουμε κάτι με τα πρόσωπα, δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο, δηλαδή το ζήτημα της ψήφου δεν έχει να κάνει με τα συγκεκριμένα άτομα, με τους συγκεκριμένους διοικητές υγειονομικών περιφερειών που επαναπροτείνονται εκ νέου. Η διαφωνία μας έγκειται στην πολιτική που ασκούν και αυτοί, στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής, στο χώρο της υγείας, δηλαδή στα κομμάτια ευθύνης που έχουν στις υγειονομικές περιφέρειες. Είναι μια πολιτική με την οποία είμαστε σε αντίθεση. Άρα, το «παρών» αυτό εμπεριέχει».

ΑΘΗΝΑ, Του Γιώργου Μακρή

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass