Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΟΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΑΝ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Θετικός ο Ι. Τσιρώνης στα τυρναβίτικα αιτήματα

Δημοσίευση: 08 Απρ 2017 22:50
Από την επίσκεψη και τη σύσκεψη χθες στο Δημαρχείο Τυρνάβου τού αν. υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη Από την επίσκεψη και τη σύσκεψη χθες στο Δημαρχείο Τυρνάβου τού αν. υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη

Επίσκεψη ουσίας πραγματοποίησε στον Τύρναβο χθες το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης στο πλαίσιο περιοδείας του στον νομό. Αρχικά έγινε σύσκεψη σε πάρα πολύ καλό κλίμα κατά την οποία ο κ. Τσιρώνης αφουγκράστηκε τα αιτήματα τόσο του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση όσο και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου έθεσε για άλλη μια φορά το ζήτημα της διασφάλισης της ελληνικής φέτας, των δασικών χαρτών αλλά και το μεγάλο πρόβλημα που αφορά στον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου, ενός από τους πλέον δυναμικούς κτηνοτροφικούς Δήμους της χώρας.

Αναλυτικότερα ο κ. Σαρχώσης έκανε εκτενή αναφορά στις καταστροφικές συνέπειες του παγετού και της χιονοθύελλας που έπληξε τον νομό Λάρισας αλλά και ιδιαίτερα το Δήμο Τυρνάβου. Μια πρωτοφανή θεομηνία η οποία επέφερε τεράστιες απώλειες στον κτηνοτροφικό κόσμο τόσο στο ζωικό κεφάλαιο όσο και στηνν γαλακτοπαραγωγή.

Σε ό,τι αφορά ζητήματα του κτηνοτροφικού κόσμου από την πλευρά των κτηνοτρόφων το στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα - ίσως του μεγαλύτερου της χώρας με περίπου 60.000 αιγοπρόβατα - κ. Ζήσης Παρλίτσης, έθεσε μεταξύ άλλων ζητήματα που αφορούν στην κατοχύρωση της ελληνικής φέτας μεταφέροντας το μεγάλο «Όχι» των κτηνοτρόφων της χώρας στο «πούλημα» της φέτας σημειώνοντας ότι ο κτηνοτροφικός κόσμος της χώρας είναι έτοιμος αν δοθούν κίνητρα από την κυβέρνηση στους κτηνοτρόφους να καλύψουν την παγκόσμια ζήτηση στη φέτα και όχι να δοθεί δικαίωμα σε άλλες χώρες να παραγάγουν «φέτα μαϊμού».

 Επίσης αναφορά έγινε στις εξισωτικές των 2013 και 2014 όπου υπάρχουν μεγάλες εκκρεμότητες στους κτηνοτρόφους.

Φορολογικό – Ασφαλιστικό και τέλος στο κεφάλαιο που λέγεται ΕΛΓΑ τέθηκε το θέμα του καταρροϊκού πυρετού οι απώλειες του οποίου δεν αποζημιώθηκαν ακόμα. Και κ. Παρλίτσης, όπως νωρίτερα και ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Σαρχώσης, έθεσε τις ζημιές από τον παγετό και τον χιονιά του Ιανουαρίου 2017 όταν οι θερμοκρασίες στο νομό Λάρισας έπεσαν ακόμη και στους -19 Βαθμούς Κελσίου, γεγονός που είχε καταστροφικές συνέπειες στο ζωικό κεφάλαιο αλλά και τεράστιες απώλειες στην παραγωγή του γάλακτος που έφτασε ακόμα και στο -50% της παραγωγής. Ο κ. Παρλίτσης ζήτησε οι κτηνοτρόφοι να αποζημιωθούν από το πρόγραμμα De Minimis.

Σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν τόσο από τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση, όσο και από τον κ. Παρλίτση η αντίδραση του κ. Τσιρώνη ήταν θετική, κατανόησε τα προβλήματα που τέθηκαν από τη δημοτική αρχή, τους εκπροσώπους του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου και υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει εκείνα που άπτονται της αρμοδιότητας της δικής του και του υπουργείου γενικότερα με στόχο την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο Τυρνάβου συμμετείχαν επίσης ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Νίκος Πουτσιάκας, οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Τσιόπας, Κωνστατίνος Κουλιός, Γιώργος Μπανταβάνης και Γιώργος Κουτσοδήμος, η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρούλα Σουρλαντζή - Ζαχαράκη, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ κ. Αθανάσιος Χαλούλης, οι πρόεδροι του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου κ. Σωτήρης Τζιούφας και ΤΟΕΒ Τυρνάβου κ. Σ. Μπακαγιάννης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Σαμαράς, τα μέλη Αγροτικού Ν. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Μίγας και Στέργιος Γούσης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass