ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

ΝΟΔΕ Ν.Δ. Λάρισας: Πληρώσαμε την ταύτιση με το ΠΑΣΟΚ!

*«Εγκλωβιστήκαμε σε φοβικά σύνδρομα» *Κατώτερη των περιστάσεων η προεκλογική συγκέντρωση Σαμαρά στη Λάρισα *Νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ ο Βαγγέλης Παπαλέξης

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2015 10:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:46

Της Μαρίνας

Αποστολοπούλου

Στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των πρόσφατων εθνικών εκλογών, προχώρησαν τα μέλη της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, στη διάρκεια συνεδρίασης, υπό την προεδρία του μέχρι πρότινος πρόεδρου της Τοπικής Κέντρου Βαγγέλη Παπαλέξη, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του πρόεδρου σε αντικατάσταση του αείμνηστου Δημήτρη Παπαευθύμιου, μετά από σχετική απόφαση του κόμματος.

Με κριτική διάθεση απέναντι στις επιλογές πολιτικών και επικοινωνίας που έκανε η ΝΔ ως κυβέρνηση, αλλά και ως κόμμα προεκλογικά, η ΝΟΔΕ Λάρισας μεταξύ άλλων επισημαίνει: την «ταύτιση» της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ λόγω της συγκυβέρνησης που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να παρουσιάζει τα δυο κόμματα ως ενιαίο πολιτικό φορέα και να εμφανίζεται ως η μόνη εναλλακτική. Την αδυναμία επικοινωνίας του πολυσήμαντου έργου που παρήγαγε η προηγούμενη Κυβέρνηση αλλά και του «εξαιρετικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος για την επόμενη τετραετία». Τα φοβικά διλήμματα αλλά και τον εγκλωβισμό σε «μάχη χαρακωμάτων» προεκλογικά.

Κριτική και μάλιστα έντονη ασκείται και στην προεκλογική παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη Λάρισα. Επισημαίνεται ότι η προεκλογική ομιλία του στη Λάρισα δεν ανέδειξε τη δυναμική της παράταξης στον Νομό, ο χώρος ήταν κατώτερος των περιστάσεων και δεν υλοποιήθηκε η προεκλογική εξαγγελία που έκανε για τις εξισωτικές αποζημιώσεις καθώς «τεράστια ευθύνη φέρει ο πρώην υπουργός Γεώργιος Καρασμάνης».

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η ΝΟΔΕ, η ΝΔ είναι η ευρωπαϊκή παράταξη διασφάλισης των μεγάλων εθνικών επιλογών και σήμερα πρέπει να βάλει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, δίνοντας έμφαση στη νέα γενιά.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

Συγκεκριμένα η ΝΟΔΕ Λάρισας, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών του Ιανουαρίου αναδεικνύει μια ξεκάθαρη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η επικράτηση αυτή επήλθε τόσο σε πολιτικό όσο και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι απόρροια του πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος των τελευταίων πέντε χρόνων, και των ξεκάθαρα, ναι μεν υποχρεωτικών, αλλά αντικοινωνικών μέτρων, φέρνοντας την πλέον βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ σε κράτος- μέλος της ΕΕ.

Η υποχρεωτική συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ώστε να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να αποτραπεί η χρεοκοπία, οδήγησε στην οριστική αποκοπή των σχέσεών μας, με το δυναμικό και παραδοσιακό μεσαίο χώρο. Η συγκυβέρνηση αυτή έδωσε το δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάζει τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ως έναν ενιαίο πολιτικό φορέα που επέβαλε τις επιταγές της τρόικας και των ευρωπαϊκών θεσμών χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει το μέγιστο εθνικό συμφέρον. Η μνημονιακή πολιτική που αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκαν ένθερμα, έδωσε το δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ να διαφαίνεται ως η μοναδική εναλλακτική λύση για την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, παρόλο που σήμερα αποδεικνύεται ότι συνεχίζεται, η υποστήριξη των ίδιων πολιτικών από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.

Κατά τη διάρκεια των δυόμισι τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκαν περισσότερες μεταρρυθμίσεις από όσες είχαν γίνει από όλες τις κυβερνήσεις από τη Μεταπολίτευση και έπειτα. Παρήχθησαν εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα με τη δημιουργία πλεονασμάτων, μηδενισμού των ελλειμμάτων, εξορθολογισμού και μείωσης των δημόσιων δαπανών. Εφαρμόστηκε το πρώτο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων, αναδιαρθρώθηκαν οι βασικές λειτουργίες του κράτους, όπως Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, ηλεκτρονικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών κ.ά. δίνοντας τη δυνατότητα στη χώρα να προχωρήσει στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης για την οριστική επίλυση του χρέους και την έξοδο μας από τα μνημόνια. Δυστυχώς, τόσο κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης όσο και στην προεκλογική περίοδο αυτές οι πολιτικές ενέργειες δεν επικοινωνήθηκαν σωστά.

Οι κοινωνικές επιπτώσεις από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών (ανεργία, μείωση εισοδημάτων, υπέρμετρη φορολόγηση της μεσαίας τάξης, ΕΝΦΙΑ) σε συνδυασμό με την παροχολογία και τη λαϊκίστικη στάση του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν ένα αρνητικό κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον. Ο μοναδικός τρόπος ανάκτησης των πρωτοβουλιών ήταν η επικοινωνία με την παραδοσιακή μας βάση, αλλά και η διεκδίκηση του εθνικού οράματος. Αντιθέτως παρουσιάσαμε φοβικά διλήμματα, εγκλωβιστήκαμε σε μία «μάχη χαρακωμάτων», επενδύσαμε στο να πείσουμε στο «τι» δεν θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι το «τι» κάναμε και «τι» θα κάναμε την επόμενη μέρα μέσω του εξαιρετικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την επόμενη τετραετία που ανακοινώθηκε από τον π. πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Σε επίπεδο νομού Λάρισας, το αποτέλεσμα των εκλογών κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με αυτά της επικράτειας. Η προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού στη Λάρισα δεν ανέδειξε τη δυναμική της παράταξης στον νομό καθώς η επιλογή του χώρου ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Επίσης, οι προεκλογικές εξαγγελίες για την πληρωμή των εξισωτικών αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους δεν πραγματοποιήθηκαν, καθώς τεράστια ευθύνη φέρει ο πρώην υπουργός κ. Γεώργιος Καρασμάνης.

Η Νέα Δημοκρατία στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και πρέπει να καταστήσει σαφές σε όλους ότι είναι η παράταξη της ευρωπαϊκής διασφάλισης και των μεγάλων εθνικών επιλογών, βάζοντας ακόμα και σήμερα το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό και δίνοντας έμφαση στη νέα γενιά που θα αποτελέσει τον θεματοφύλακα των αρχών και αξιών της παράταξής μας.

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Βαγγέλης Παπαλέξης είναι 31 ετών, πτυχιούχος Οικονομολόγος του Παντείου Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στην Περιφερειακή Ανάπτυξη και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Δραστηριοποιείται ως οικονομολόγος - εξειδικευμένος σύμβουλος Επιχειρήσεων.

Υπήρξε στέλεχος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ του Πάντειου Πανεπιστημίου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Αθήνας, εκλεγμένος από το 2009 ως μέλος της ΝΟΔΕ Λάρισας και πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Κέντρου Λάρισας. Επίσης, είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος στην Πανελληνία Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass