ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ν. ΣΠΕΤΣΙΩΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΥΛΑΚΗΣ

Γνώρισαν μυστικά του κινηματογράφου

Δημοσίευση: 05 Απρ 2017 8:35

Μια πρώτη γνωριμία με τη διαδικασία παραγωγής μιας κινηματογραφικής ταινίας, είχαν οι εκπαιδευόμενοι του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας, που λειτουργεί μέσα στη φυλακή Λάρισας.

Η σκηνοθέτης Νάνσυ Σπετσιώτη και η σεναριογράφος Χριστίνα Τζιουβάρα επισκέφθηκαν το σχολείο, πρόβαλαν ταινίες της κ. Σπετσιώτη, αλλά και άλλων δημιουργών, συζήτησαν για το σενάριο, τα μυστικά λήψης και άλλα θέματα σχετικά με την έβδομη τέχνη.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδευόμενοι πληροφορήθηκαν για το πώς γεννιέται η αρχική ιδέα, πώς γράφεται το σενάριο, για τα πλάνα και τις γωνίες λήψης, τα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας και τους εργαζόμενους για την παραγωγή της. Επίσης, παρακολούθησαν τις ταινίες «Τζαφάρ» και «Ουκ αν λάβεις» που σκηνοθέτησε η κ. Σπετσιώτη, αλλά και τις ταινίες «Room 8» και «The black hole» και την ταινία κινουμένων σχεδίων «octapodi» που βραβεύτηκε με Όσκαρ το 2009.

Η κ. Σπετσιώτη και η κ. Τζιουβάρα βλέποντας το ενδιαφέρον των εκπαιδευομένων δήλωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν νέα επίσκεψη στην οποία θα δημιουργήσουν μαζί με τους εκπαιδευόμενους σενάριο για κινηματογραφική παραγωγή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass