ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Συνέδριο για την ένταξη των Ρομά στην απασχόληση

Δημοσίευση: 04 Απρ 2017 13:15

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «PAL» διοργανώνεται συνέδριο ευαισθητοποίησης και ανταλλαγής εμπειριών με τίτλο "Employ me" στις 4 και 5 Απριλίου, στο Diepenbeek, του Βελγίου.

Το συνέδριο θα αποτελέσει μια ευκαιρία ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των εταίρων του έργου και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ένταξης των Ρομά στην απασχόληση. Από την Ελλάδα εταίρος είναι το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης Λάρισας, το οποίο θα εκπροσωπήσουν στο συνέδριο η κ. Έλλη Παπαδημητρίου, ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια – αναλύτρια Ομάδος – Project Manager και ο κ. Χαράλαμπος Σαμαντζής, MBA, EU Project Manager.

Το Συνέδριο θα αποτελέσει, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έναν κοινό τόπο διάχυσης των πιο σημαντικών εμπειριών στον τομέα της απασχόλησης με απώτερο σκοπό την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των Ρομά στην αγορά εργασίας με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ευαισθητοποίησης, στόχος είναι η κοινωνική ένταξη των Ρομά και η εφαρμογή στρατηγικών ένταξης σε διαφορετικά επίπεδα. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα συζητηθούν και θα αναλυθούν τα εξής θέματα: Εργασιακά δικαιώματα των Ρομά, Απασχόληση και εναλλακτικές οικονομικές προοπτικές των Ρομά στην ΕΕ, Κοινωνική επιχειρηματικότητα, ο τομέας της Τεχνολογίας Πληροφοριών (IT) ως φορέας εναλλακτικών οικονομικών προοπτικών, μικροπιστώσεις και άλλες εμπειρίες των κέντρων υποστήριξης των Ρομά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass