ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΔ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Συνεργασία Ταμείου Παρακαταθηκών και ΚΑΠΕ προς όφελος των Δήμων

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2017 10:19

Στην ενημέρωση των Δήμων για τις δράσεις του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) και του Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ( ΚΑΠΕ), αφορούσε συνάντηση που διοργάνωσε χθες η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.

Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, παρουσία δημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων Δήμων της Θεσσαλίας, τους οποίους ενημέρωσαν οι πρόεδροι, του ΤΠΔ Κων. Βαρλαμίτης και του ΚΑΠΕ Βασ. Τσολακίδης.

Στον σκοπό της συνάντησης αναφέρθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, τονίζοντας την ανάγκη ενημέρωσης για χρηματοδοτικά εργαλεία ενώ ο πρόεδρος της ΠΕΔ Γ. Κωτσός σημείωσε τη συνεργασία των ΟΤΑ με το ΤΠΔ και το ΚΑΠΕ υπενθυμίζοντας το «πάγιο αίτημα του εξορθολογισμού των επιτοκίων». 

Ο πρόεδρος του ΤΠΔ Κων. Βαρλαμίτης, σημειώνοντας ότι το Ταμείο αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο υγιείς χρηματοπιστωτικούς φορείς της χώρας, τόνισε πως οι δράσεις του Ταμείου αφορούν σε τρείς άξονες. Των προγραμμάτων ενίσχυσης ρευστότητας των Δήμων, της χρηματοδότησης νέων επενδύσεων και των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών. Για να τονίσει επίσης τη συνεργασία με το ΚΑΠΕ για το πρόγραμμα οδοφωτισμού αλλά και τη συνεργασία με το Πράσινο Ταμείο.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΚΑΠΕ Βασ. Τσολακίδης εστίασε σε θέματα ενεργειακής εξοικονόμησης σημειώνοντας τη συνεργασία με το ΤΠΔ για τη διαμόρφωση πλαισίου έργων που στοχεύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass