ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΕΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τρεις δεκαετίες στην υπηρεσία της γυναίκας

* Βραβεύθηκε ιδρυτικό στέλεχός της, η κ. Βασιλική Μπαδράβου

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2015 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:46

Τριάντα χρόνια δίνει αγώνα για την πολύπλευρη ανάπτυξη της γυναίκας, προσαρμοσμένη στις συνθήκες κάθε εποχής και στις ανάγκες της, η ΧΕΝ Λάρισας, καταφέρνοντας μέχρι σήμερα να δώσει στις γυναίκες της πόλης μας, σημαντικά εφόδια ζωής, ώστε να αναπτυχθούν ως προσωπικότητες, να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, με στόχο να γίνει συνειδητός και ισότιμα ενεργός ο κοινωνικός τους ρόλος.

Αποδείχθηκε ότι αποτελεί μια πολύτιμη πηγή κινητοποίησης των γυναικών, στην κοινωνία, που ακούραστα προσφέρει υπηρεσίες, έχοντας πάντα στη διοίκησή της, γυναίκες που υιοθετούν και εφαρμόζουν με πείσμα τις αρχές της.

Χθες, σε μια αποτίμηση του έργου της στη Λάρισα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Διόνυσος», αναδείχθηκε γι’ άλλη μια φορά η σημαντικότητα ύπαρξής της, καταθέτοντας τους καρπούς που απέδωσε τρεις δεκαετίες.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η πρόεδρός της κ. Αθηνά Μπόνια, η οποία αφού αναφέρθηκε στην παγκόσμια γυναικεία, μη κυβερνητική, εθελοντική οργάνωση της ΧΕΝ, που ιδρύθηκε το 1884 με έδρα τη Γενεύη, παρουσίασε το ιστορικό της οργάνωσης στην Ελλάδα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Η ΧΕΝ Ελλάδος ιδρύθηκε το 1923 και αναπτύσσει τη δράση της σε 25 οργανωμένα τοπικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Είναι μέλος της Παγκόσμιας ΧΕΝ, λειτουργεί ως πανελλήνιο όργανο συνεργασίας, πληροφόρησης, επικοινωνίας και συντονισμού των ΧΕΝ στην Ελλάδα και εκπροσωπεί την οργάνωση σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Οργανώνει προγράμματα εθελοντικής δράσης ώστε οι γυναίκες: να αναπτύξουν εθελοντισμό που στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών ανισότητας, αδικίας, περιθωριοποίησης και άλλων κοινωνικών προβλημάτων, να ανακαλύψουν, να καλλιεργήσουν και να βελτιώσουν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους, να ασκηθούν σε σύγχρονες μορφές διοίκησης, διαχείρισης, επιλογής, σχεδιασμού και προγραμματισμού για πρωτοβουλίες και δράσεις μέσα στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων της οργάνωσης…» κ.α.

Η κ. Μπόνια μιλώντας πιο συγκεκριμένα για το έργο της ΧΕΝ Λάρισας, υποστήριξε ότι: «Η ΧΕΝ Λάρισας ιδρύθηκε το 1984. Όλα αυτά τα χρόνια έχει υλοποιήσει και συνεχίζει συνεχώς να οργανώνει προγράμματα, τόσο πανελλήνια όσο και επιμορφωτικά.

Τα πανελλήνια προγράμματα απορρέουν από τις παγκόσμιες προτεραιότητες της ΧΕΝ, Παγκόσμια Ειρήνη και Δικαιοσύνη, Ανθρώπινα Δικαιώματα, Υγεία, Φροντίδα για το Περιβάλλον, και στοχεύουν: στην ενημέρωση και πληροφόρηση, στην αλλαγή νοοτροπίας, συμπεριφοράς και στάσης ζωής της γυναίκας, στην ανάληψη δράσης εκ μέρους της γυναίκας ώστε να συμβάλει και η ίδια στη λύση των προβλημάτων που την απασχολούν.

Όλα τα προγράμματα οργανώθηκαν δωρεάν για τις γυναίκες. 

Τα επιμορφωτικά προγράμματα στοχεύουν: στην δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου της γυναίκας, στον εμπλουτισμό των γνώσεων και στην ψυχαγωγία ( όπως κόσμημα, αγιογραφία, ψηφιδωτό, μπατίκ, λασέ, μακραμέ, μεταξοτυπία, κηροπλαστική, κέντημα, ραπτική, πλέξιμο, μαθήματα Η/Υ, ομάδες βιβλίου).

Κάθε χρόνο επωφελούνται από αυτά 100-120 γυναίκες της πόλης μας. Οφείλουμε να δίνουμε ευκαιρίες σε κάθε γυναίκα να αναπτυχθεί ως προσωπικότητα, να ενισχύσει τις δεξιότητές της, με στόχο να γίνει συνειδητός και ισότιμα ενεργός ο κοινωνικός της ρόλος. Οι γυναίκες μπορούν και δημιουργούν ένα ασφαλή κόσμο για όλους».

Στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε και για το εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, βραβεύθηκε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της ΧΕΝ Λάρισας η κ. Βασιλική Μπαδράβου, για την οποία η κ. Μπόνια τόνισε τα εξής: «Από το 1984 μέχρι σήμερα το μοναδικό μέλος της ΧΕΝ Λάρισας που συνεχίζει αδιάλειπτα να είναι ενεργό σε όλες τις δράσεις της, διατηρώντας αναλλοίωτη την πίστη της στους σκοπούς της οργάνωσης και προσφέροντας ακόμη και σήμερα εθελοντικά μαθήματα στις γυναίκες. Η συγκροτημένη της προσωπικότητα και ο ακέραιος χαρακτήρας της αποτελούν ακόμη τη στέρεα βάση της οργάνωσης στην οποία ακουμπήσαμε και ακουμπάμε με εμπιστοσύνη και σεβασμό. Στο πρόσωπό της έχουν βρει τον ιδανικό ενσαρκωτή και αληθινό εθελοντή οι αρχές και οι σκοποί της ΧΕΝ».

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με ενημερωτική ομιλία από την η κ. Αναστασία Κοτσμανίδου, γενική ιατρό- ομοιοπαθητικό, με θέμα που αφορούσε στην αντιμετώπιση των ψυχοσωματικών διαταραχών στις γυναίκες.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass