ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2015 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:46

Στους… ρυθμούς του Δημοσίου, που επιβραδύνονται διαρκώς είτε από τις ελλείψεις προσωπικού είτε από τη γραφειοκρατία, οφείλεται η καθυστέρηση στην εξόφληση δεδουλευμένων 89 συμβασιούχων υπαλλήλων στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων.

Οι συμβασιούχοι προσελήφθησαν στις 30 Δεκεμβρίου και μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει ακόμη κανένα μισθό. Εφόσον το Ελεγκτικό Συνέδριο Λάρισας, υπηρεσία με αυξημένο όγκο εργασίας και με ελλείψεις προσωπικού, εγκρίνει έως τις 19 Μαρτίου τις συμβάσεις μετά και τα πρόσθετα δικαιολογητικά που ζήτησε από τον Δήμο Λαρισαίων, τότε οι εργαζόμενοι θα δούνε το… χρώμα του χρήματος στις 27 Μαρτίου.

Οι 89 συμβασιούχοι (8μηνίτες) προσελήφθησαν στις 30 Δεκεμβρίου όταν η Διεύθυνση Προσωπικού, επιτυγχάνοντας χρόνους ρεκόρ, υπέβαλε έγκαιρα στο ΑΣΕΠ τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενισχύοντας ουσιαστικά τη Διεύθυνση Καθαριότητας με προσωπικό.

Για να εκδοθούν ωστόσο τα σχετικά εντάλματα από τον Δήμο έπρεπε να εγκριθεί νωρίτερα ο προϋπολογισμός του 2015, πράγμα που συνέβη στις 20 Ιανουαρίου, γεγονός που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και θεωρείται φυσιολογικό για τις Υπηρεσίες του Δημοσίου, ειδικά με την αλλαγή του οικονομικού έτους.

Η καθυστέρηση για τους συμβασιούχους ωστόσο, παρατάθηκε καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο ν. Λάρισας ζήτησε από τον Δήμο Λαρισαίων πρόσθετα δικαιολογητικά για τις συμβάσεις των προσληφθέντων. Η αποστολή των εγγράφων προς την Επίτροπο ολοκληρώθηκε χθες από το Δήμο Λαρισαίων και εφόσον επιτευχθεί η έγκριση των ενταλμάτων έως τις 19 Μαρτίου, τότε οι συμβασιούχοι μπορούν να ελπίζουν ότι θα δούνε το χρώμα του χρήματος στην επόμενη μισθοδοσία, στις 27 Μαρτίου, οπότε και θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Υπηρεσιακοί παράγοντες, με αφορμή διαμαρτυρία των απλήρωτων συμβασιούχων, σημείωναν προς την «Ε», πως «το πρόβλημα της μισθοδοσίας των συμβασιούχων στους ΟΤΑ είναι συνηθισμένο και δεν θα αλλάξει αν δεν βελτιωθούν οι διαδικασίες ή δεν ενισχυθούν με προσωπικό δημοτικές υπηρεσίες και Ελεγκτικό Συνέδριο».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ρυθμών του Δημοσίου αποτελούν οι προσληφθέντες με δίμηνες συμβάσεις έργου οι οποίοι, συνήθως εξοφλούνται αφότου… ολοκληρωθεί η απασχόλησή τους.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass