ΑΡΧΙΜ. ΜΑΞΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ:

Να καθαρισθεί η καρδιά από τα πάθη και τις αδυναμίες

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2017 7:55

Μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης την Γ' Κυριακή των Νηστειών, ο κατανυκτικός εσπερινός, στον οποίο συμμετείχαν πολλοί πιστοί χριστιανοί, έλαβαν μέρος πολλοί ιερείς, ενώ τους κατανυκτικούς ύμνους έψαλλε ο πολυπληθής χορός των ιεροψαλτών με χοράρχη τον πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού, μουσικολογιώτατο κ. Αθανάσιο Παναγούλη. 


Τη διακονία του λόγου ανέλαβε στην εσπερινή αυτή σύναξη ο προσκεκλημένος ομιλητής του μητροπολίτου κ. Ιγνατίου, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Διονυσίου, του εν Ολύμπω, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: " Η καρδιά, ο έσω Ουρανός ". Ο π. Μάξιμος με τη χαρισματική του ρητορεία ανέλυσε στους πιστούς το μυστήριο της ανθρώπινης καρδιάς και χαρακτηριστικά είπε πως αυτή λειτουργεί, βοά, θλίβεται, αγάλλεται, πιστεύει και λατρεύει τον Θεό. Είναι ολόκληρος ουρανός, ευρύχωρη και μακρόθυμη και όταν κυριευθεί από την αληθινή και ανυπόκριτη αγάπη, όταν βιώσει την αγάπη τότε χωρά μέσα της όλο τον κόσμο, όταν δε καθαρισθεί η καρδιά από τα πάθη και τις αδυναμίες, τότε μπορεί να αντικρίσει τον ίδιο τον Θεό, κατέληξε ο ευλαβής Γέροντας, π. Μάξιμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass