ΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Απεβίωσε ο Γιάννης Σωτηρίου

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2017 9:55

Απεβίωσε χθες το μεσημέρι, σε ηλικία 85 ετών, ο νομικός και πρώην δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, Γιάννης Σωτηρίου. Ο Γιάν. Σωτηρίου, καταγόμενος από τη Χαρά Λάρισας, σπούδασε στη Νομική Αθηνών και με την αποφοίτησή του, για 50 χρόνια διατηρούσε νομικό γραφείο στη Λάρισα, από το 1958 έως το 2008.

Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Λάρισας, με την Ένωση Κέντρου στις εκλογές του 1974 και του 1977 ενώ δημοτικός σύμβουλος Λάρισας εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 1982. Ηγήθηκε της δημοτικής παράταξης «Δημοκρατική Φιλελεύθερη Ανεξάρτητη Κίνηση» («ΔΗΦΑΚ») και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 1986 και του 1990 κατήλθε ως υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας.

Μεταξύ άλλων διετέλεσε, μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ και αντιπρόεδρος στην «ΟΛΥΜΠΟΣ Α.Ε.». Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί στις 11 σήμερα το πρωί στον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Αχιλλίου ενώ από την οικογένεια του εκλιπόντος διευκρινίζεται πως, αντί στεφάνων όσοι επιθυμούν, μπορούνε να προσφέρουν χρήματα στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας.

ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, πληροφορηθείς τον θάνατο του πρώην δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Σωτηρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τον Γιάννη Σωτηρίου, υπηρετήσαμε επί σειρά ετών την Αυτοδιοίκηση, τον Δήμο Λάρισας και τους συμπολίτες μας, από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρά τις διαφορετικές πολιτικές απόψεις και σε μια διαφορετική πολιτική περίοδο, είχαμε την ευκαιρία να συζητάμε, να συμφωνούμε και να διαφωνούμε, πιστεύοντας πάντα ότι υπηρετούμε το καλό της Λάρισας και των συμπολιτών μας.

Ήταν άνθρωπος μετριοπαθής και συγκαταβατικός, με ιδιαίτερα λαμπρή πορεία και στον χώρο της δικηγορίας, την οποία κόσμησε με τη μακρόχρονη παρουσία του. Σταθερά προσηλωμένος στα δημοκρατικά ιδεώδη συνέβαλε με τις γνώσεις του και τις δημιουργικές του προτάσεις στην υλοποίηση του έργου της τότε δημοτικής αρχής με γνώμονα πάντα το συμφέρον της πόλης. Στην οικογένειά του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» καταλήγει ο κ. Καλογιάννης.

Η ΔΗΜΤΟ ΝΔ Λάρισας

Η ΔΗΜΤΟ ΝΔ Λάρισας με ανακοίνωσή της εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του πολιτευτή της ΝΔ Γιάννη Σωτηρίου. «Υπήρξε για μας παράδειγμα αξιοπρέπειας και ηθικής» αναφέρει ο πρόεδρος Ηρ. Γερογιώκας.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του Γιάννη Σωτηρίου, ενός ανθρώπου που άφησε ευδιάκριτο το αποτύπωμά του στην αυτοδιοίκηση και την κοινωνία της Λάρισας. Ο Γιάννης Σωτηρίου διακρίθηκε για την αγωνιστικότητα και την εργατικότητά του, την πίστη του στο κράτος δικαίου και τη δημοκρατική παράδοση του τόπου μας, τη μετριοπάθειά του, την διαχρονική προσήλωσή του και τη δημιουργική συμβολή του στην προσπάθεια να γίνει η Λάρισα μια ανθρώπινη πόλη με σύγχρονες υποδομές. Από καρδιάς, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ο ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ Ν.Δ.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον Γιάννη Σωτηρίου εξέδωσε και ο Τομέας Δικαιοσύνης της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, τονίζοντας τα εξής: Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο συναγωνιστής, δικηγόρος και πολιτικός Γιάννης Σωτηρίου. Ο Γιάννης Σωτηρίου εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Λάρισας στις εκλογές του 1982, ενώ στις εκλογές του 1986 και του 1990 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας. Παράλληλα, ήταν και υποψήφιος βουλευτής στο νομό Λάρισας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γιάννης Σωτηρίου υπήρξε μαχητής της Παράταξης και γνήσιος υποστηρικτής των ιδεών και αρχών της. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη», Έκτορας Νασιώκας, σε δήλωσή του σημειώνει πως «ένας ευπατρίδης της πολιτικής, δημοκράτης, άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, ο Γιάννης Σωτηρίου έφυγε από κοντά μας.

Με το ήθος του, τη σύνεση, την ειλικρίνεια και την εντιμότητά του, μετείχε για δεκαετίες στους κοινωνικούς αγώνες και στο στίβο της πολιτικής, πάντα με τις αρχές και τις αξίες που τον χαρακτήριζαν, αρχές και αξίες που δυστυχώς σήμερα σπανίζουν. Γνώρισα το Γιάννη Σωτηρίου και μας συνέδεε εκτίμηση και φιλία. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας για την απώλεια του Γιάννη Σωτηρίου δήλωσε:

«Ο Γιάννης Σωτηρίου διακρίθηκε για την προσφορά του στο επιστημονικό του πεδίο, το κοινωνικό σύνολο και την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, έχοντας την καθολική αναγνώριση από την κοινωνία της Λάρισας.

Το ήθος, η αξιοπρέπεια και η μαχητικότητα του, χωρίς ποτέ να παραβιάζει τον κώδικα της ηθικής, αποτελεί για όλους εμάς παράδειγμα προς μίμηση.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass