ΔΙΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΚΗΠΑΡΙΑ

«Aνθισε» ο δημοτικός λαχανόκηπος

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2017 22:05

Το πείραμα του δημοτικού λαχανόκηπου στον Δήμο Λαρισαίων είχε ξεκινήσει το 2012 όταν 22 στρέμματα γης μοιράστηκαν για καλλιέργεια σε άπορους, πολύτεκνους και χαμηλοσυνταξιούχους. Το παράδειγμα της Λάρισας το ακολούθησαν και άλλοι Δήμοι. Άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, κάτοικοι της πόλης πήραν τσάπες και άλλα εργαλεία και δημιούργησαν το δικό τους περιβόλι.

Χθες το πρωί παραχωρήθηκαν για δύο χρόνια στους νέους δικαιούχους 256 χώροι προς εκμετάλλευση. «Ικανοποιήθηκαν όλοι όσοι έκαναν αιτήσεις» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Γιώργος Ζαούτσος κατά τη διανομή των νέων κηπαρίων προσθέτοντας ότι «ο Δήμος θα είναι αρωγός στην προσπάθεια των Λαρισαίων να καλλιεργήσουν τα δικά τους λαχανικά». Το πείραμα της Λάρισας φαίνεται ότι πέτυχε μετά και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι Λαρισαίοι. «Στη συνάντηση που είχαμε με τους δικαιούχους ζητήσαμε να εκλέξουν μια επιτροπή προκειμένου να αντιμετωπίζονται όλα τα προβλήματα που θα προκύπτουν, να έχουμε μια καλή συνεργασία και μια πλούσια παραγωγή», ανέφερε ο κ. Ζαούτσος.

Εξαρχής δόθηκε βαρύτητα στη στήριξη των οικονομικά αδύναμων πολιτών. Σήμερα περίπου 250 άνεργοι, συνταξιούχοι και γυναίκες καλλιεργούν καθημερινά τους περιποιημένους κήπους τους, βρίσκουν διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους και παράγουν φρέσκα και υγιεινά τρόφιμα για το μεσημεριανό τους τραπέζι. Πρόκειται όπως αναφέρουν οι δικαιούχοι «για μια δημιουργική διέξοδο κόντρα στην κρίση».

Η οικονομική κρίση δημιούργησε εύφορο έδαφος για να «ανθίσουν» οι δημοτικοί λαχανόκηποι, που στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ έχουν περάσει στα «hobby farming» λόγω των ευεργετικών επιδράσεών τους στην ψυχολογία των κατοίκων των αστικών κέντρων. Οι ωφελούμενοι καλλιεργούν τα αγροτεμάχια με αποκλειστικό σκοπό τη σίτισή τους, ενώ στις υποχρεώσεις τους συγκαταλέγεται και η προσφορά ενός ποσοστού της παραγωγής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Ο Δήμος φροντίζει για τον εμπλουτισμό του εδάφους με κηπευτικό χώμα, καθώς και την ύδρευση μέσω γεώτρησης. Επίσης, εξειδικευμένο προσωπικό της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων παρέχει στους δικαιούχους υποστήριξη και καθοδήγηση προκειμένου να καλλιεργούν σωστά τα λαχανικά τους και να γίνεται ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass