Ο ΚΩΝ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ:

Πολύ φτωχό το νομοσχέδιο για τη φτώχεια

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2015 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:41

Στη συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της Κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις» τοποθετήθηκε ο βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού Κων. Μπαργιώτας.

Ο βουλευτής εξέφρασε την άποψη ότι «πρόκειται για ένα πάρα πολύ φτωχό νομοσχέδιο» σε ό,τι αφορά στις διατάξεις για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας, χαρακτηρίζοντας τις ρυθμίσεις «δήλωση καλών προθέσεων». Υπεραμύνθηκε της ψήφισης νομοθετημάτων, τα οποία είναι επεξεργασμένα και έχουν άμεση εφαρμογή, δίχως να παραπέμπουν για την εφαρμογή τους στην έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων. Μάλιστα, εξέφρασε την ευχή και την παράκληση να κατατεθούν οι βασικές αρχές τις επόμενες μέρες, ώστε να γίνουν αντιληπτοί οι πραγματικοί στόχοι του νομοσχεδίου. Πρότεινε, μάλιστα, να αναλάβουν καίριο ρόλο οι Δήμοι στην υλοποίηση των μέτρων, καθώς αυτοί γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Σε σχέση με το δεύτερο τμήμα του νομοσχεδίου, το οποίο αφορά στην πάταξη της διαφθοράς, ο βουλευτής τόνισε ότι «η δίωξη, η καταστολή και η αντιμετώπιση της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα δεν έχει να κάνει τόσο με την καλή διαχείριση των ελεγκτικών και των διωκτικών μηχανισμών όσο με τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, τις θεσμικές αλλαγές και την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Δημοσίου εν γένει». Υπογράμμισε, τέλος, ότι στο τμήμα του νομοσχεδίου που αφορά στην οργάνωση των κρατικών υπηρεσιών τα πρώτα δείγματα είναι μάλλον απογοητευτικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass