ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνάντηση ΕΚΛ με τον Πάνο Σκουρλέτη

* Για υποσχέσεις, μόνο, μιλούν οι συνδικαλιστές

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2015 10:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:31

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Πάνο Σκουρλέτη είχε χθες το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της Διοίκησης του ΕΚΝΛ, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Τάσο Τσιαπλέ, τον γ. γραμματέα Πάρι Λιόλιο και την Αγγελική Δασκαλάκη Β’ αντιπρόεδρο, συναντήθηκε, με τον υπουργό, στον οποίο έθεσε τα παρακάτω αιτήματα που διεκδικεί για τους ανέργους και τους εργαζόμενους της περιοχής και γενικότερα.

Από την πλευρά του υπουργού δηλώθηκε πως θεωρεί δίκαια τα αιτήματα, αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα να λυθούν τα περισσότερα απ’ αυτά.

Συγκεκριμένα:

- Στο αίτημα για το έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ σε όλους τους ανέργους, απάντησε ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί και ότι θα εξετάσει αν υπάρχει δυνατότητα να δοθεί στους απλήρωτους των «Σ/Μ Λάρισα».

- Για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους, απάντησε ότι δεν είναι εφικτό και παρέπεμψε στα ψίχουλα που προβλέπει το Ν/Σ που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα πιο εξαθλιωμένα τμήματα των ανέργων και φτωχών.

- Για τα αιτήματα που αφορούν τον περιορισμό της ανεργίας (προσλήψεις σε δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια, άλλους τομείς για κοινωνικές ανάγκες, έργα υποδομών για λαϊκές ανάγκες εργατικές κατοικίες, έργα αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, επαναλειτουργία ΕΒΖ και εργοστασίου Οινοπνεύματος στη Λάρισα, με ευθύνη του κράτους), δεν απάντησε συγκεκριμένα για κανένα και μίλησε αόριστα για σχεδιασμό νέων πολιτικών απασχόλησης.

- Μίλησε γενικά για την πρόθεση της κυβέρνησης να επανασυστήσει ΟΕΚ και ΟΕΕ, χωρίς όμως να δεσμευτεί για το περιεχόμενο τους και το ποιος θα τους χρηματοδοτεί.

- Για τα αιτήματα του οικισμού Μ. Μερκούρη είπε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα των οικιστών, τα οποία τα θεωρεί λογικά και θα δουν τι θα κάνουν.

- Για τους απλήρωτους των «Σ/Μ Λάρισα», είπε ότι το θέμα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί ξεχωριστά, αλλά θα μεταφέρει στην κυβέρνηση το θέμα της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για να μπορούν οι εργαζόμενοι να έχουν προτεραιότητα όταν πλειστηριάζεται πτωχευμένη εταιρία και για να μην φορολογούνται για χρήματα που δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι-απολυμένοι.

- Για τα αιτήματα για τους μισθούς, εργασιακά, παράπεμψε στις γενικότερες εξαγγελίες της κυβέρνησης. Για τις συνδικαλιστικές διώξεις και καταδίκες συνδικαλιστών και εργαζομένων για τη συνδικαλιστική τους δράση, δεν έκανε καμία αναφορά.

- Τέλος στα αιτήματα για κατασκευή εργατικών κατοικιών, νέου κτιρίου του ΙΚΑ και του ΕΚΝΛ, δεν έδωσε καμία απάντηση, ούτε για τις επισκευές στο υπάρχον κτίριο, ούτε για τις οφειλές του ΟΑΕΔ στο ΕΚΝΛ, αλλά θα απαντήσουν αργότερα.

- Συνολικά από τη συνάντηση δεν προέκυψαν κάποιες απαντήσεις – λύσεις στα αιτήματά μας, αλλά ορισμένες υποσχέσεις για εξέταση κάποιων επιμέρους αιτημάτων και αυτά εν καιρώ.

- Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ, δηλώνει ότι δεν αποδέχεται τα ψίχουλα της κυβερνητικής πολιτικής για την ακραία φτώχεια, και θα συνεχίσει να διεκδικεί την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων που έθεσε στον υπουργό Εργασίας, γιατί αποτελούν ζωτικές ανάγκες των ανέργων και των εργαζόμενων σήμερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass