«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ:

"Συμβιβασμένη και υπηρέτης συμφερόντων"

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2017 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 09 Φεβ 2017 13:43
Ο επικεφαλής κ. Στέλιος Χατζηκράχτης και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τυρνάβου ασκεί σκληρή κριτική στον απολογισμό της δημοτικής αρχής του δημάρχου κ. Π. Σαρχώση Ο επικεφαλής κ. Στέλιος Χατζηκράχτης και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τυρνάβου ασκεί σκληρή κριτική στον απολογισμό της δημοτικής αρχής του δημάρχου κ. Π. Σαρχώση

Σκληρή κριτική ασκεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Τυρνάβου, με επικεφαλής τον κ. Στέλιο Χατζηκράχτη, με αφορμή τον πρόσφατο απολογισμό της δημοτικής αρχής του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση που πραγματοποιήθηκε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση»: «Από τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώθηκε η θέση μας πως θα συνέχιζε την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με αυτή των προκατόχων της, του ΠΑΣΟΚ. Μια πολιτική που βασικό χαρακτηριστικό είναι η συμμόρφωση με το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Διοίκησης, που επιβάλλει την αύξηση των ανταποδοτικών τελών και των ίδιων εσόδων, τις δραστικές περικοπές σε δαπάνες για αμοιβές προσωπικού και κοινωνικές παροχές και την πλήρη ευθυγράμμιση με τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά δεν έχουν τελειωμό και αν δεν λύνονται, επανέρχονται. Έτσι οι κυβερνώντες, σχεδιάζουν με την ίδια τακτική του 2015, τη δέσμευση των χρημάτων των Δήμων από την Τράπεζα της Ελλάδας. Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι στα μπλόκα αυτές τις μέρες με αιτήματα επιβίωσης και μάλιστα οι κτηνοτρόφοι ζητούν επιτακτικά αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις τεράστιες καταστροφές που έχουν υποστεί στο ζωικό κεφάλαιο και τη γαλακτοπαραγωγή από τον καταστροφικό χιονιά – παγετό, πριν ένα μήνα. Η Δημοτική Αρχή όπως φαίνεται, ακολουθεί την ίδια «αγωνιστική πολιτική» για την επίλυση των προβλημάτων.

Η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου κάνοντας όπως λέει, τη «στροφή στον πολίτη»:

-Ανάθεσε σε ιδιώτες τη συντήρηση πρασίνου, παρέδωσε σε επιχειρηματίες τη διοργάνωση και εκμετάλλευση της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα. Προωθεί την ανταποδοτικότητα σε όλες τις δομές και δράσεις του Δήμου.

Η τακτική αυτή έχει σαν στόχο, να συνηθίσει ο δημότης να πληρώνει όλες τις υπηρεσίες και δομές που χρησιμοποιεί, λες και δεν πληρώνει ένα σωρό φόρους και δημοτικά τέλη και εξυπηρετεί τις μνημονιακές πολιτικές που προωθούν τα κυβερνητικά κόμματα και επιχειρηματικοί όμιλοι, που θέλουν έναν Δήμο – Ανώνυμη Εταιρεία.

Για τον τομέα των έργων και υποδομών συνεχίζει η « Λ.Σ» Τυρνάβου: «βολεύεται» η δημοτική αρχή, με την πενιχρή κρατική χρηματοδότηση που δεν επαρκεί ούτε για τις επισκευές και συντηρήσεις δημοτικών χώρων.

Η συντήρηση επικεντρώνεται στα απολύτως αναγκαία. Το αγροτικό οδικό δίκτυο είναι ασυντήρητο και επικίνδυνο. Οι άμεσες παρεμβάσεις που χρειάζονται σε δρόμους, πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους μάλλον θα είναι ενταγμένες στο επόμενο τεχνικό πρόγραμμα, όπως συνηθίζεται και η παρουσία της στα καθημερινά προβλήματα του δημότη είναι ανύπαρκτη.

Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 για το οποίο ενδιαφέρεται η Δημοτική Αρχή, δεν αγγίζει τις καθημερινές ανάγκες σε υπηρεσίες, υποδομές και έργα. Εξυπηρετεί καθαρά στόχους μεγαλοεπιχειρηματιών και προετοιμάζει την διείσδυσή τους σε κερδοφόρους τομείς της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης. Από τον σχεδιασμό της απουσιάζουν μελέτες για έργα στην παιδεία, υγεία, αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία.

Η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου έχει συμβιβαστεί με τη μείωση του προσωπικού σε όλους τους τομείς του Δήμου με τις ποικίλες ελαστικές μορφές απασχόλησης (2μηνα, 8μηνα κ.λπ.) και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες.

Την πρόσληψη τακτικού προσωπικού (έχει εγκριθεί ο προγραμματισμός) σε υπηρεσίες που εισπράττονται ανταποδοτικά τέλη (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, ύδρευση – αποχέτευση, κοιμητήρια) και θα πληρώνεται από αυτά, ενώ αν δεν επαρκούν θα πρέπει να αυξάνονται τα δημοτικά τέλη ή να περικόπτονται άλλες δαπάνες που αφορούν στην κάλυψη στοιχειωδών αναγκών. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να διεκδικήσει μόνιμο προσωπικό και αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων για να πληρώνεται και όχι να επιβαρύνεται και άλλο ο συνδημότης μας.

Η Δημοτική Αρχή προεκλογικά το 2014, που η οικονομική κρίση ανηφόριζε με γοργά βήματα και η «ελπίδα» του ΣΥΡΙΖΑ έμπαινε σε κάθε σπίτι, υποσχόταν να «οργανώσει έναν αξιοβίωτο Δήμο, οικονομικά βιώσιμο, εφοδιασμένο με ένα μακρόπνοο σχέδιο τοπικής ανάπτυξης». Σήμερα στον απολογισμό της ομολογεί ότι το «βασικό είναι να κρατηθούμε όρθιοι» αλλά δεν μας προτείνει με ποιο τρόπο. Ετοιμάζει άραγε ένα «καλογραμμένο πρόγραμμα» όπως τότε;

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Τυρνάβου, όταν ζητούσε την ψήφο του συνδημότη και της συνδημότισσας του Τυρνάβου, του Αμπελώνα και των τοπικών διαμερισμάτων, ανέδειξε την ανάγκη, ο λαός να βρει «στήριγμα στην πάλη του» και όχι να ψηφίσει τον διαχειριστή της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως κάνει σήμερα η Δημοτική Αρχή.

Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, δίνουμε καθημερινά τον αγώνα, με παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, στις κινητοποιήσεις αγροτών και εργαζομένων στα βάρβαρα μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση και είναι η άλλη φωνή, στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass