AΠO TO ΔHMO ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Επιχείρηση… απαλλαγής από γκράφιτι

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2017 15:17

Επιχείρηση καθαρισμού των συνθημάτων και των διάσπαρτων ακατανόητων σχημάτων, τύπου υπογραφών (tags), που έχουν γραφεί με σπρέι, σε κοινόχρηστους χώρους, πάνω σε μνημεία και έργα τέχνης, στη Λάρισα, ξεκίνησε χθες η Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων.

Στόχος να αναδειχθεί και πάλι η πραγματική εικόνα των επιφανειών, που αποτέλεσαν σημεία εκτόνωσης αγνώστων…

Η αρχή καθαρισμού τους ξεκίνησε από τον λόφο του Φρουρίου, συνεχίστηκε στον κυκλικό κόμβο της γέφυρας του Πηνειού στο Αλκαζάρ και χθες ακολούθησε η πλατεία Ταχυδρομείου, όπου τα άσπρα μάρμαρα έχουν χάσει το χρώμα τους από τη μανία ατόμων να λερώσουν κάθε σημείο του χώρου με σπρέϊ.

Σχήματα, υπογραφές και συνθήματα, που δεν αποτελούν δείγμα τέχνης γκράφιτι, αλλά αντιθέτως αντιαισθητικά στοιχεία, «διαγράφονται» από συνεργεία που έχουν εξοπλιστεί με ειδικά υλικά καθαρισμού, προκειμένου να βγάλουν αυτές τις δύσκολες βρομιές από το μάρμαρο, το τσιμέντο και τον πωρόλιθο.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Απόστολο Σουρλατζή, ο οποίος ναι μεν αποφάσισε να καθαρίσει την πόλη, αλλά σε αυτή την περίπτωση έχει να αντιμετωπίσει μια «γάγγραινα».

Καθώς όσες φορές κι αν προσπάθησε η δημοτική αρχή να «σβήσει» τα βρόμικα σημάδια στους τοίχους, στα συντριβάνια, στα παγκάκια, στα μνημεία, στις προτομές… δυστυχώς άλλες τόσες το φαινόμενο επαναλαμβάνεται!

Συνθήματα ανούσια, με κάποια από αυτά να μαρτυρούν την υποστήριξή τους στην τοπική ομάδα της Λάρισας και κάποια άλλα να είναι απλά προσωπικές και αόριστες σκέψεις ή απλά ακατανόητες υπογραφές, εμφανίζονται και πάλι σε σύντομο χρονικό διάστημα, σαν να υπάρχει ένα «άγραφος» πόλεμος στην πόλη, από τη μία αυτών που θέλουν επίμονα να λερώσουν τους δημόσιους χώρους και από αυτούς που απλά ξεκινούν απ’ την αρχή κάθε φορά να τους καθαρίσουν.

Αυτή τη φορά όμως ο αντιδήμαρχος κ. Σουρλατζής ζήτησε τη στήριξη και των καταστηματαρχών που διατηρούν επιχειρήσεις περιμετρικά της πλατείας Ταχυδρομείου να ενημερώσουν άμεσα τον Δήμο Λαρισαίων και συγκεκριμένα τη δημοτική αστυνομία, σε περίπτωση που αντιληφθούν άτομα να γράφουν με σπρέι και πάλι τους χώρους της πλατείας. Να σημειωθεί ότι για όποιον ρυπαίνει, προβλέπονται πρόστιμα…

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass