Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΔΩΝ

«Βούτες» αέρος- εδάφους στον Αμπελώνα

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2017 13:15

Πάνω από 1.000 άτομα, λάτρεις των περιστεριών από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν και φέτος στον Αμπελώνα στην ετήσια συνάντηση που πραγματοποίησαν τα μέλη του Συλλόγου περιστεράδων Αμπελώνα «Τα οντζίτικα» ο οποίος διαθέτει πάνω από 100 μέλη.

Χθες Σάββατο από το πρωί όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η συνάντηση έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης, με πρωτοβουλία του συλλόγου περιστεράδων.

Ο Αμπελώνας, ο Τύρναβος και η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου θεωρείται η καρδιά της Ελλάδας σε ό,τι αφορά στα περιστέρια. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω 700 περιστεράδες.

Υπάρχουν δηλαδή ιστορικοί δεσμοί με το υπέροχο αυτό πουλί από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας περιστεράς δεν απολαμβάνει στο τραπέζι του περιστέρια διότι θεωρεί την πράξη αυτή τουλάχιστον ασέβεια για το πουλί που αγαπάει.

«ΒΟΥΤΕΣ»

Χθες η πρωινή λιακάδα και αργότερα η ελαφριά συννεφιά επέτρεψε τους επισκέπτες να απολαύσουν τις «βούτες» των περιστεριών.

Η διαδικασία της «βούτας» είναι συγκεκριμένη:

Αρχικά ο περιστεράς ανεβάζει στον ουρανό τα «οντζίτικα» και στη συνέχεια ανοίγει τον άλλο περιστερώνα να βγουν στο έδαφος τα «μπόσικα». Βλέποντας τα «οντζίτικα», τα «μπόσικα» θα πραγματοποιήσουν από ψηλά «βούτες» με ταχύτητα… πυραύλου αποσπώντας έτσι τα χειροκροτήματα όλων οι οποίοι θα έχουν πάντα στραμμένα τα μάτια στον ουρανό.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΔΕΣ

Φέτος, στις επιδείξεις του συλλόγου συμμετείχαν οι Δημήτρης Καραμούστος από τη Φαλάνη και από τον Αμπελώνα οι Βασίλης Μπέτας, Παναγιώτης Τσισπαράς, Θεόδωρος Καραβαριώτης, Γιώργος Μανδώρας, Νίκος Συκιώτης, Χρήστος Ψαρούλης, Νίκος Κόττης, Θωμάς Κουσιέρας και Στέλιος Δεδικούσης.

Η εκδήλωση έκλεισε με γεύμα στο κέντρο «Ακρόπολις», όπου παρευρέθηκε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης. Ο κ. Σαρχώσης λάτρης και εκείνος του πουλιού της ειρήνης, όπως είπε χαρακτηριστικά είναι το περιστέρι υποδέχτηκε τους εκατοντάδες φίλους των περιστεριών που ήρθαν χθες στον Αμπελώνα από όλη την Ελλάδα και συγχάρηκε τους Αμπελωνίτες περιστεράδες που συμμετείχαν στις επιδείξεις.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass