ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΙ

Υποβαθμίζεται το μάθημα των θρησκευτικών

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2017 12:00

Με τη συμμετοχή πολλών θεολόγων, ανδρών και γυναικών, πρεσβύτερων στην ηλικία και νεοτέρων, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, το απόγευμα, στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Λαρίσης, η κοπή της πίτας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (παράρτημα νομού Λάρισας).

Προηγήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός υπό του πρωτοσύγγελου της Μητρόπολης π. Αχιλλίου και των ιερέων του ναού της Αγίας Τριάδος Λαρίσης. Τη βασιλόπιτα της τοπικής Ένωσης Θεολόγων Λάρισας, ευλόγησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος , στην αίθουσα «Επιούσιος» της Μητρόπολης.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό προς τους καλεσμένους και συναδέλφους ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος κ. Δημήτριος Οικονόμου ευχόμενος ένα δημιουργικό και ευλογημένο έτος.

Στις σύντομες σκέψεις του αναφέρθηκε στον «επιχειρούμενο χριστιανικό αποχρωματισμό της παιδείας μας. Συγκεκριμένα τόνισε την προσπάθεια περιθωριοποίησης και υποβάθμισης του μαθήματος των θρησκευτικών, μετατρέποντάς το από υποχρεωτικό σε προαιρετικό στις δύο τελευταίες τάξεις του σχεδιαζόμενου νέου λυκείου. Το μάθημα των θρησκευτικών αποτελεί τον κύριο κορμό μιας ολοκληρωμένης αγωγής που παρέχεται για αιώνες στη νεολαία μας και αφορά την ψυχική της συγκρότηση και καλλιέργεια. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά απαιτείται περαιτέρω ενίσχυση της ανθρωπιστικής και θρησκευτικής παιδείας, ώστε οι νέοι θωρακισμένοι ηθικά να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την πλημμυρίδα του πολύμορφου κακού και να υπερβούν τη σύγχρονη κρίση. Κλείνοντας ζήτησε από την πολιτεία ως εκπρόσωπος της τοπικής ενώσεως των θεολόγων να ενσκύψει με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία στο λεπτό θέμα της ηθικής και θρησκευτικής αγωγής των νέων τονίζοντας για μια ακόμη φορά πως οι θεολόγοι είμαστε θετικοί στον εμπλουτισμό και την ανανέωση του μαθήματος των θρησκευτικών, αλλά διαμετρικά αντίθετοι στη μετάλλαξη του χαρακτήρα του από ορθόδοξο σε θρησκειολογικό».

«Η θεολογία στην πράξη» ήταν το θέμα που αναφέρθηκε στη συνέχεια κατά την ομιλία του ο π. Αθανάσιος ενώ στις εξελίξεις γύρω από το θέμα των θρησκευτικών αναφέρθηκε η σχολική σύμβουλος θεολόγων Λάρισας και Μαγνησίας κ. Φωτεινή Σταλίκα.

Στη συνέχεια ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, αφού ευχαρίστησε θερμότατα τον π. Αθανάσιο μίλησε για την αξία του θεολόγου εκπαιδευτικού σήμερα στα σχολεία και επαίνεσε τους θεολόγους της Λάρισας «για την καλή συνεργασία τους και για τη μαρτυρία που δίδουν υπέρ του δοκιμαζομένου μαθήματος των θρησκευτικών διαφωνώντας μάλιστα με κάποια από τα λεγόμενα της σχολικής συμβούλου, όσον αφορά τα νέα προγράμματα, όταν εκείνη αναφέρθηκε σε αυτά».

Ακολούθως ευλόγησε την πίτα των θεολόγων της τοπικής Εκκλησίας και ευχήθηκε «καλή χρονιά κι ευλογημένη».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο προϊστάμενος παιδαγωγικής καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας κ. Χ. Ντάμπλιας, ο επίτιμος πρόεδρος κ. Βασίλειος Στεργιούλης καθώς και πλήθος συναδέλφων τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass