ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ 3 ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ 12 ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τα οφέλη των Δήμων από την κήρυξη σε έκτακτη ανάγκη

* Εντολή Κων. Κολλάτου για καταγραφή ζημιών σε υποδομές και καλλιέργειες

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2017 14:35

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της επέλασης του χιονιά και των καταστροφών που άφησε πίσω της η «Αριάδνη» κηρύχθηκαν 15 Δήμοι της Θεσσαλίας, μεταξύ αυτών και οι Δήμοι Τεμπών, Φαρσάλων και Ελασσόνας, μετά τη συνεργασία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού με το Υπουργείο Εσωτερικών και την εξουσιοδότησή του από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Καπάκη.

Η ισχύς της απόφασης είναι μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου και η σκοπιμότητά της έγκειται στο γεγονός ότι οι πληγέντες από την πρόσφατη κακοκαιρία δήμοι, έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση των ζημιών από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, ενώ τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι ίδιοι οι δημότες μπορούν να ρυθμίσουν ή να παγώσουν τις οφειλές τους σε δημόσιο και άλλους φορείς. Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο «θα μπορεί να ζητηθεί η κάλυψη επιπλέον εξόδων, όπως π.χ. το πετρέλαιο που κάψαμε, λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία και δεν προβλέπονταν στον προϋπολογισμό. Ακόμη στην ορεινή Καλλιπεύκη, όπου σημειώθηκαν πολλές διακοπές ηλεκτροδότησης υπήρξε αμεσότερη ανταπόκριση των αρμοδίων υπηρεσιών (π.χ. ΔΕΗ) για να επανέλθει το ρεύμα, κλπ.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κολλάτος έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου να προχωρήσουν σε καταγραφή των ζημιών από την κακοκαιρία (στην ΔΕΥΑΤ για την ύδρευση, στις Τεχνικές Υπηρεσίες για τους δρόμους), ενώ οι γεωπόνοι του δήμου συνεργάζονται με τους αντίστοιχους του ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών του παγετού στα ελαιόδεντρα κ.α.

Όσον αφορά στην απόφαση για να κηρυχθούν οι δήμοι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ο κ. Κ. Αγοραστός διευκρινίζει ότι «υπήρξε μέριμνα για να μην υπάρχουν επιπτώσεις στον τουρισμό, αφού οι σχετικές διαδικασίες ξεκίνησαν αμέσως μετά τις γιορτές».

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass