ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Μισό ευρώ πάνω ο καφές στον Τύρναβο

* Η αύξηση θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2017 14:00
Ανεβαίνει η τιμή του καφέ στον Τύρναβο κατά μισό ευρώ Ανεβαίνει η τιμή του καφέ στον Τύρναβο κατά μισό ευρώ

Οι μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του καφέ χοντρικά, ανάγκασαν τελικά πολλούς επαγγελματίες – ιδιοκτήτες καφενείων, καφετεριών και καφέ – μπαρ να αναπροσαρμόσουν τις τιμές προς τα επάνω έτσι ώστε να μπορέσουν να ισοβαθμήσουν, στο μέτρο του δυνατού, τις μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του καφέ στην χονδρική αγορά.

Σε ό,τι αφορά σε κάποια από τα κεντρικά καφέ του Τυρνάβου, ιδιοκτήτες και υπεύθυνοί τους συναντήθηκαν και συζήτησαν το πρόβλημα που προέκυψε και αφού ακούστηκαν όλες οι απόψεις αποφάσισαν ότι από την 1η Φεβρουαρίου θα ανεβάσουν την τιμή όλων των τύπων καφέ κατά μισό ευρώ.

Δηλαδή οι καφέδες τύπου φραπέ - νες, φίλτρου από 2 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα θα χρεώνονται από τον άλλο μήνα 2,5 ευρώ. Οι καφέδες εσπρέσο, φρέντο, καπουτσίνο κ.λπ, από 2,5 ευρώ θα χρεώνονται 3 ευρώ.

Μιλώντας χθες μετά τη συνάντηση ιδιοκτήτης κεντρικού καφέ στην πλατεία του Τυρνάβου υποστήριξε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του κατανοούν την κακή οικονομική συγκυρία που πλήττει τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Το προηγούμενο διάστημα, ενώ όλα ανεβαίνουν οι επιχειρηματίες του κλάδου προσπάθησαν να κρατήσουν τις τιμές σταθερές. Σε ό,τι αφορά στον καφέ η αύξηση ήταν αναμενόμενη μετά την ανακοίνωση για την αύξηση στην φορολογία του. Και καταλήγει: «Πριν τις γιορτές αγοράζαμε, παραδείγματος χάρη, τον στιγμιαίο καφέ των 2.750 γραμμαρίων στα 43 - 45 ευρώ τη συσκευασία. Με τις νέες παραγγελίες μας, η ίδια συσκευασία έφτασε τα 75 ευρώ. Μία τόσο μεγάλη αύξηση δεν μπορούμε να την αφομοιώσουμε. Δεν φταίμε εμείς για την αύξηση του μισού ευρώ. Φταίνε εκείνοι που επέβαλαν τον επιπλέον φόρο στον καφέ», καταλήγει ο ιδιοκτήτης του καφέ στον Τύρναβο.

«Τέλος σε ό,τι αφορά στα καφέ, καφέ – μπαρ του Τυρνάβου που είχαν κρατήσει τις τιμές των ποτών, παραδείγματος χάρη το απλό ουίσκι στα 5 ευρώ, αυτό πάλι από την 1η Φεβρουαρίου θα προσφέρεται στα 5,5 ευρώ το ποτό.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass