ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

O Καθαγιασμός των Υδάτων στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2017 14:25
Στιγμιότυπα από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τα Άγια Θεοφάνια στον Τύρναβο Στιγμιότυπα από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τα Άγια Θεοφάνια στον Τύρναβο

Χωρίς την καθιερωμένη πομπή για τον καθαγιασμό των υδάτων από την πέτρινη παραδοσιακή γέφυρα του Τιταρήσιου φέτος στον Τύρναβο οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τα Άγια Θεοφάνια, αφού λόγω της ανομβρίας το ποτάμι, στο ύψος του Τυρνάβου, δεν είχε καθόλου νερό.

Ωστόσο πλήθος κόσμου και φέτος κατέκλυσε τις εκκλησίες του Τυρνάβου για να γιορτάσουν την μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης, τα Άγια Θεοφάνια.

Αναλυτικότερα, προχθές Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, ανήμερα της γιορτής, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου αλλά και στους ενοριακούς ναούς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου ο αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Ζαφειρίου τέλεσε τον μέγα αγιασμό τον υδάτων στην κολυμβήθρα στο κέντρο του ναό σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, ενώ έψαλαν ο πρωτοψάλτης Χριστόφορος Αθ. Καρυώτης, ο λαμπαδάριος Κωνσταντίνος Καφαντάρης και οι μαθητές του παραρτήματος Τυρνάβου της Βυζαντινής Σχολής της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, η δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Φανή Μπίλιου Λαγκιόλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Νίκος Μαλάκος και Στέλιος Ροντούλης, ο υποδιοικητής του Α.Τ. Τυρνάβου κ. Γεώργιος Πατσιαούρας, πολυμελής αντιπροσωπεία από το στρατόπεδο ΔΕΜΥ Τυρνάβου, ο τέως διευθυντής της Αγροτικής Τράπεζας Τυρνάβου κ. Βασίλειος Λιόλιος, ο πρώην διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου κ. Παύλος Σιαφαρίκας, o πρώην πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Βαγγέλης Βασιλείου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass