«ΣΑΠΙΣΕ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αντιαισθητικό Άλσος!

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2015 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:15

 

Το να πει κανείς, ότι η ονομασία «Αισθητικό Άλσος» ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, είναι πια κοινοτυπία. Ο παλιός σκουπιδότοπος, που στο άγνωστο παρελθόν είχε δενδροφυτευτεί και «ανακάλυψε» η δημοτική αρχή Λαμπρούλη, από σημείο αναφοράς, στις μέρες μας χρειάζεται γενική… σάρωση και φτιάξιμο από την αρχή!

Μόνο τα δέντρα, που το χαρακτηρίζουν ως άλσος είναι στη θέση τους. Όλα τα άλλα (κτίρια, κατασκευές, οιαδήποτε ξύλινη κατασκευή) κατάρρευσαν ή καταρρέουν. Ένα δασάκι, μια «ανάσα» από την πόλη. Ακόμα και με τα πόδια πας. Λειτούργησε λούνα παρκ, αναψυκτήριο, νεανικό μπαράκι, έγιναν συναυλίες, ακόμα και πολιτικές ομιλίες. Η περίφημη λιμνούλα με τις πάπιες, η παιδική χαρά και το θεατράκι με την ξύλινη επένδυση, όπου έγιναν και πολιτικοί γάμοι, δίπλα από τα νερά του Πηνειού. Με τα χρόνια, έχασε την αίγλη του, οι δημότες το εγκατέλειψαν σιγά- σιγά, άγνωστο γιατί. Ίσως, επειδή δεν έγιναν τα επόμενα βήματα και το άλσος απλά συντηρούνταν, με διάφορες παρεμβάσεις και από τη δημοτική αρχή Τζανακούλη. Έγιναν νέες δενδροφυτεύσεις, κατασκευάστηκε ο χώρος για τα ποδήλατα και το σκέιτ μπορντ, που χρησιμοποιείται και σήμερα. Ο τελευταίος ενοικιαστής έφυγε κι αυτός, πάνω από χρόνο τώρα και το μέρος έμεινε άδειο κι έρημο. Οτιδήποτε ήταν ξύλινο σάπισε και καταρρέει σιγά- σιγά… Όλως παραδόξως, το καρτοτηλέφωνο του ΟΤΕ λειτουργεί κανονικά (!) μέσα στη γενική εγκατάλειψη. Είναι άδικο, που ένας τέτοιος χώρος, μένει ανεκμετάλλευτος από την πόλη. Δήμος και ιδιώτες, θα μπορούσαν να δώσουν το νέο ξεκίνημα. Κρίμα να χαθεί μια «περιουσία» για την πόλη….

Ε. Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass