ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Το «Ασκληπιείο του 21ου αιώνα» στο Μεζούρλο

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2016 12:56

Το «Ασκληπιείο του 21ου αιώνα» αναμένεται να δημιουργηθεί στην περιοχή Μεζούρλο της Λάρισας. Ένα θεματικό Πάρκο Υγείας, που θα ξεπερνά με αυτό τον τρόπο τα στενά όρια του νοσοκομείου και θα αναβαθμίζει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, με πολλαπλό περιβαλλοντικό, αισθητικό και πολιτιστικό όφελος για την πόλη της Λάρισας.

Η διαδρομή θα ξεκινά από το Διαχρονικό Μουσείο, θα κατευθύνεται στη Βιόπολη για να καταλήξει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Τα παραπάνω ανακοίνωσε σε ημερίδα του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» ο διοικητής των νοσοκομείων της πόλης Παναγιώτης Νάνος.

Στην ημερίδα που είχε τίτλο «Διαδρομές εντός και εκτός μουσείου», παρουσιάστηκαν προτάσεις διαδρομών μέσα από τα εκθέματα του Διαχρονικού Μουσείου που αφορούν στην Ιατρική. Μια πολιτιστική διαδρομή από το Α’ Αρχαίο Θέατρο έως το μνημείο του Ιπποκράτη, μια θεσσαλική πολιτιστική διαδρομή η οποία έχει να κάνει με την ιστορία τις ιατρικής. Η αρχαιολόγος του Διαχρονικού Μουσείο Ασημίνα Τσιάκα και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» αναφέρθηκαν στην πορεία της ιατρικής στη Θεσσαλία μέσα από τα ευρήματα του Μουσείου.

Τη διαδρομή από το Α΄ Αρχαίο Θέατρο στο μνημείο του Ιπποκράτη παρουσίασε ο ιατρός – ερευνητής Νίκος Παπαθεοδώρου. Μέσω της εισήγησής του επιχειρήθηκε να μνημονευτούν και να προβληθούν με εικόνες όσα σημεία άξια λόγου υπήρξαν σε μια χρονική περίοδο 2.400 ετών και έχουν μέχρι σήμερα εντοπισθεί στη διαδρομή που ενώνει δύο σημαντικά μνημεία της Λάρισας. Το Α' Αρχαίο Θέατρο που αποτελεί το κορυφαίο σύμβολο της πόλεως και το σημερινό μνημείο του Ιπποκράτη, ο οποίος μπορεί κάλλιστα να ενταχθεί και ως πολίτης της Λάρισας στη γη της οποίας φιλοξενήθηκε το σώμα του.

Για τον Θεσσαλό Ασκληπιό και τα Ασκληπιεία της Θεσσαλίας μίλησε η Δρ Αργυρούλα Δουλγέρη-Ιντζεσίλογλου, αρχαιολόγος, επί τιμή προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, ενώ ο αρχιτέκτονας μηχανικός Νέστορας Κανέλλος αναφέρθηκε στην «ανάδειξη του κενοταφίου και στη δημιουργία ενός μουσείου».

«Ο Ιπποκράτης πρέπει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη Λάρισα», υποστήριξε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής. Όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθεια της ανάδειξης του Ιπποκράτη στη Λάρισα ευχαρίστησε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια.

Επίσης κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε έντυπο με τίτλο «Από τις μάγισσες της Θεσσαλίας στην εποχή του Ιπποκράτη στη Λάρισα» και το οποίο αναφέρεται στην πορεία της Ιατρικής στη Θεσσαλία μέσα από τα ευρήματα του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, από τα μονοπάτια της μαγείας μέχρι την επιστημονική της θεμελίωση από τον Ιπποκράτη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι Δ. Μαβίδης και Απ. Σουρλατζής, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου και ο υποδιοικητής του ΓΝΛ Δ. Λιόλιος.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass