ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ

Παράνομο κτίσμα στο Αρχοντικό Καράσσου

* Εκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά ο Στ. Ροντούλης

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2016 14:45

Μια σημαντική παρέμβαση κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγκεκριμένα η Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων, προς τον Δήμο Τυρνάβου. Η παρέμβαση αφορά στην κατασκευή οικήματος στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου, το Αρχοντικό Καράσσου.

Στο κείμενο η αρμόδια υπηρεσία προς τον Δήμο Τυρνάβου και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου αναφέρει ότι: «μετά από προφορικές καταγγελίες, καθώς και την αυτοψία της υπηρεσίας μας στο Αρχοντικό Καράσσου φερόμενης ιδιοκτησίας του Δήμου Τυρνάβου, στην Δ.Ε. Τυρνάβου, διαπιστώθηκε ότι εντός του οικοπέδου της ανωτέρω οικίας έχει τοποθετηθεί επιμήκης ξύλινη κατασκευή με υαλοπετάσματα και εξοπλισμό εστίασης. Σας γνωρίζουμε, συνεχίζει το έγγραφο, ότι το Αρχοντικό Καράσσου, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο Αμπέλου – Οίνου – Οίκου Ανθρώπου έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο (αναφέρονται οι σχετικές διατάξεις, ΦΕΚ και σύμφωνα με το Ν.3028/2002 «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς»).

Και το έγγραφο της υπηρεσίας συνεχίζει: «Καθώς η ανωτέρω κατασκευή τοποθετήθηκε χωρίς την προβλεπόμενη από το άρθρο 10 του ανωτέρω Νόμου έγκριση της Υπηρεσίας μας και επομένως κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας παρακαλούμε να απομακρυνθεί άμεσα από τον χώρο του μνημείου και σας επισημαίνουμε ότι για οποιαδήποτε εργασία ή επέμβαση σε ακίνητο μνημείο ή περιβάλλοντα χώρο αυτού απαιτείται η υποβολή σχετικής αίτησης στην υπηρεσία μας».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΡΟΝΤΟΥΛΗ

Μετά τη γνωστοποίηση του παραπάνω εγγράφου με ημερομηνία 10 Οκτωβρίου 2016 ο πρώην υφυπουργός και επικεφαλής σήμερα της «Δράσης Πολιτών» στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου κ. Στέλιος Ροντούλης κατέθεσε στην «Ε» το συγκεκριμένο έγγραφο και καταγγέλλει την αυθαίρετη και παράνομη, όπως τη χαρακτηρίζει κατασκευή του Δήμου Τυρνάβου και με χθεσινή του δήλωση στην «Ε» σημειώνει: «Εντελώς ανερυθρίαστα η τριάδα που διοικεί το Δήμο Τυρνάβου, έχει αναγάγει τη διαχείριση των τοπικών ζητημάτων σε ύψιστη πολιτική απατεωνία. Αντί να προστατεύουν την πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου και το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οδηγούνται σε ατραπούς εξευτελισμού, που όμως προσβάλουν κάθε νοήμονα δημότη. Οι συμπεριφορές του κ. Σαρχώση και της παρεούλας του εγγράφονται με μαύρα γράμματα στα πολιτικά δρώμενα του Τυρνάβου.

Μετά το τελευταίο ηχηρό χαστούκι που υπέστησαν από την Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων εξαιτίας του «βαγονέτου» που κατασκεύασαν παράνομα δίπλα από το ιστορικό διατηρητέο μνημείο του «Αρχοντικού Καράσσου», πρέπει να ζητήσουν ταπεινά συγνώμη από την τοπική κοινωνία και να γυρίσουν στα σπίτια τους ως ακατάλληλοι, ανίκανοι και ψεύτες.

«Η Δράση Πολιτών», πάντως ζητά την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου διότι το θέμα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, και περιμένει τουλάχιστον την παραίτηση – απομάκρυνση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθόσον σημαντικά έγγραφα δεν κοινοποιούνται και αποκρύπτονται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επιπροσθέτως αναμένουμε την άμεση απομάκρυνση του ακαλαίσθητου «βαγονέτου»».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») / Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass