Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ «LARISA INTERNATIONALS»

Μια παρέα από όλο τον κόσμο στη Λάρισα…

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2016 14:30

Προέρχονται από διαφορετικές χώρες, ηπείρους, θρησκείες και πολιτισμούς και η ζωή τούς έφερε στη Λάρισα. Έλκουν την καταγωγή τους από σαράντα διαφορετικές χώρες και ζουν όλοι μαζί στην πόλη μας, ο λόγος για τους «Larisa Internationals».

Λόγοι επαγγελματικοί και μη τους έφεραν στην Κεντρική Ελλάδα και έχουν δημιουργήσει μια παρέα 300 φιλόξενων και χαμογελαστών ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων. Αρχικά η ομάδα απαρτιζόταν μόνο από γυναίκες και εξυπηρετούσε πρακτικές ανάγκες που προέκυπταν με την εγκατάστασή τους σε μια νέα χώρα. «Συναντιόμασταν για να μιλήσουμε για τα προβλήματά μας, για να βρούμε λύσεις, για να βοηθήσουμε η μία την άλλη», αναφέρει η Michelle Gerber «τα παιδιά μας ήταν ακόμα μικρά και συναντιόμασταν για έναν καφέ μία φορά την εβδομάδα. Χρειαζόμασταν την υποστήριξη και την κατανόηση που μόνο άλλοι αλλοδαποί θα μπορούσαν να προσφέρουν».

Η ομάδα μεγάλωνε και έτσι κάποιος πρότεινε τη δημιουργία σελίδας στο facebook. Την αποκαλούν «mother» της ομάδας και δεν είναι άλλη από την Annete Stute που είχε την έμπνευση για τη «Larisa Internationals». Οι πρωτεργάτες της ομάδας ήταν άνθρωποι που είχαν έρθει από τη Σερβία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, τη Νότια Αφρική, την Κολομβία και το Μεξικό. «Σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν πολλοί οι ξένοι που ζουν στη Λάρισα, και η ομάδα μεγάλωσε. Συναντήσαμε ανθρώπους από εξωτικά μέρη όπως η Κένυα, η Ισλανδία, ένα κορίτσι από το Βιετνάμ».

Αργότερα η ομάδα άνοιξε και έγινε το σημείο αναφοράς για τους ξένους που έρχονταν στην πόλη για μόνιμη ή προσωρινή εγκατάσταση. Σε αυτή απευθύνονται για πληροφορίες σχετικά με τη ζωή στη Λάρισα αλλά και για την ομαλή ενσωμάτωσή τους στον κοινωνικό ιστό της πόλης. «Η ομάδα μας είναι ανοιχτή σε όλους και φυσικά έχουμε κάνει πολλούς Έλληνες φίλους. Στις συναντήσεις μας έρχονται αγγλόφωνοι Έλληνες για να ενωθούν μαζί μας, για να μας γνωρίσουν. Είναι άνθρωποι που έζησαν στο εξωτερικό όπως στην Αμερική και στον Καναδά».

Η «Larisa Internationals» δεν είναι μια λέσχη, ένας σύλλογος είναι απλά μια ομάδα ανθρώπων από όλο τον κόσμο που πιστεύουν στην ισότητα και ενδιαφέρονται για την ανταλλαγή, τη μάθηση και την ανάπτυξη «στην όμορφη χώρα που ζουν», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά για να προσθέσουν ότι «η Ελλάδα μπορεί μερικές φορές να είναι μια δύσκολη χώρα για να ζήσει κανείς, αλλά οι άνθρωποί της είναι φιλικοί και φιλόξενοι πιστοί την ίδια ώρα στον τρόπο ζωής τους και στην κουλτούρα τους».

Η «Larisa Internationals» συμμετέχει με διάφορες δράσεις στην καθημερινότητα της πόλης. Πρόσφατα κάλεσαν τους Λαρισαίους να γνωρίσουν τους διαφορετικούς πολιτισμούς που ζουν στην πόλη με εκδήλωση που πραγματοποίησαν στο «Παραδοσιακό Χωριό», στην πλατεία Ταχυδρομείου. «Στις εκδηλώσεις μας επικεντρωνόμαστε γύρω από την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις, τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην πόλη αλλά και ανθρώπους που έχουν ανάγκη όπως είναι οι άστεγοι», δηλώνει η Michelle Gerber.

Η ομάδα που περιλαμβάνει ανθρώπους από όλες τις ηπείρους του κόσμου δίνει ραντεβού μία φορά τον μήνα για έναν καφέ και για κουβέντα, για τον συντονισμό των δράσεων. «Για μένα προσωπικά, η ομάδα “Larisa Internationals” είναι μια εμπειρία ζωής, που σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι υπάρχει μόνο μια φυλή, η ανθρώπινη φυλή. Οι άνθρωποι έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους» καταλήγει.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass