ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ξεκινά η αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2016 10:49

«Σε ένα μήνα – ενάμιση πιστεύω να έχουμε έναρξη της υλοποίησης των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιοργάνωση που είναι σε φάση ολοκλήρωσης» τόνισε χθες από τη Λάρισα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Ο κ. Τσουβάλας, συνοδευόμενος από τον Επιθεωρητή Βορ. Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ. Μιχ. Καραμαλάκη, βρέθηκε χθες στη Λάρισα στο πλαίσιο της επίσκεψης στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας ενώ στο περιθώριο της επίσκεψης, συναντήθηκε χθες με τον μητροπολίτη Λάρισας σεβ. Ιγνάτιο, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απ. Καλογιάννη.

Σε δηλώσεις του για τον χαρακτήρα της επίσκεψης, ο κ. Τσουβάλας τόνισε ότι πρόκειται για «μια “επίθεση” γνωριμίας με τους συναδέλφους στην περιφέρεια με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων γύρω από την αστυνομική πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται από τις νέες συνθήκες και μια επίθεση γνωριμίας και φιλίας στις τοπικές κοινωνίες. Είναι μια επίσκεψη εξωστρέφειας στην τοπική κοινωνία με σκοπό να δημιουργηθούν σχέσεις κατανόησης, αποδοχής και συνεργασίας με τους πολίτες».

Ερωτηθείς για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Τσουβάλας τόνισε πως «είναι σε εξέλιξη η αναδιάταξη – αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. σε περιφερειακό επίπεδο. Πιστεύουμε σε ένα μήνα – ενάμιση να έχουμε έναρξη της υλοποίησης των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος που είναι σε φάση ολοκλήρωσης, πιστεύουμε ότι η ελληνική κοινωνία, η περιφέρεια έχει ανάγκη από υπηρεσίες καλά στελεχωμένες με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ξεπερνάμε τα παλιά μικρά σχήματα τα οποία δεν μας έδιναν ευελιξία ούτε στη διαχείριση του στελεχιακού δυναμικού της αστυνομίας ούτε και στην ανακατανομή του εξοπλισμού πολλώ δε μάλλον στη διαχείριση του πολύ σφιχτού προϋπολογισμού που έχει σήμερα η ΕΛ.ΑΣ.».

Κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια, ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε όλο το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. «για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν για την καταπολέμηση του εγκλήματος, να τους συγχαρώ για την αποτελεσματικότητα και να τους πούμε ότι είμαστε δίπλα τους σε μια δύσκολη περίοδο και με την εξέλιξη του εγκλήματος με ραγδαίους ρυθμούς». Για να καταλήξει αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο στήριξης της ΕΛ.ΑΣ. με εξοπλισμό, όπως συνέβη και με το προηγούμενο ΕΣΠΑ.

Στη συνάντηση με τον κ. Καλογιάννη, ο δήμαρχος Λαρισαίων επισήμανε την ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία της δημοτικής αρχής με την ηγεσία και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στη Λάρισα, ενώ συζητήθηκαν και επιμέρους ζητήματα που αφορούν στη συνεργασία Αστυνομίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά τη συνάντηση με τον μητροπολίτη Ιγνάτιο, ο κ. Τσουβάλας μίλησε σε συγκέντρωση διοικητών, αξιωματικών και αστυνομικών της Διεύθυνσης Λάρισας, συγκέντρωση που ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών από τον ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας Δημ. Κοτσιάφτη και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας Γ. Αγάκο.

Η επίσκεψη του κ. Τσουβάλα στη Λάρισα θα ολοκληρωθεί σήμερα με συναντήσεις που θα έχει με συνδικαλιστές των Ενώσεων Αξιωματικών και Αστυνομικών καθώς και με συνταξιούχους.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass