ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΥΚΑΚΙ

«Κυνήγι… μαγισσών» καταγγέλλει η κ. Σβερώνη

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2015 11:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:06

Κυνήγι μαγισσών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Δέσποινα Σβερώνη, με αφορμή ανακοινώσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούσαν στην παρουσία της στις εκδηλώσεις για τους εκτελεσθέντες στο Καυκάκι.

Αναλυτικά, η κ. Σβερώνη σε απάντησή της αναφέρει:

 «Σχετικά με τις ανακοινώσεις της «Οικολογικής Θεσσαλίας» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Ελασσόνας» όπως τούτες δημοσιεύτηκαν στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της 18ης Φεβρουαρίου 2015, προβληματίστηκα έντονα, για το αν θα έπρεπε να απαντήσω το οτιδήποτε. Σκέφτηκα ότι η σιωπή ίσως είναι σοφότερη επιλογή, παρά το μέγεθος της προσβολής που υπέστην. Αναλογιζομένη το μέγεθος των κακουχιών που περνάμε ως λαός εδώ και 5 έτη, έχουμε αγγίξει (αν όχι ξεπεράσει) τα όρια της αντοχής μας ως κοινωνία. Στην παρούσα φάση η χώρα μας έχει ανάγκη από ενότητα. Είμαστε λαός ευλογημένος με πολλά προτερήματα και ένα καταστροφικό μειονέκτημα: την τάση της διχόνοιας, της εσωτερικής διάλυσης και αλληλοεξόντωσης στις πιο δύσκολες στιγμές μας ως έθνος.

Θα κρατήσω μόνο μερικές ηχηρές φράσεις, από τις ανωτέρω δύο ανακοινώσεις και πάνω σε αυτές θα σημειώσω μερικές παρατηρήσεις.

Χαρακτηρίστηκα «Εκπρόσωπος των απόψεων της μισαλλοδοξίας». Εξ όσων γνωρίζω, η μισαλλοδοξία δεν είναι άποψη. Είναι στάση. Είναι ο «τρόπος» που επιβάλλει το μίσος και την απαξία, ως αντίδραση απέναντι στον «αλλόδοξο», δηλαδή σε αυτόν που πρεσβεύει κάτι διαφορετικό. Η ετυμολογία της λέξης είναι διαφωτιστική: μισ(ώ) - άλλο(ς) - δοξία (δοκέω-δοκώ= νομίζω, έχω τη γνώμη)= μισαλλοδοξία. Το να -απαιτεί- κανείς δημοσίως τον αποκλεισμό ή ακόμη και την αποπομπή ενός βουλευτή εκλεγμένου δημοκρατικώς μόλις πριν από περίπου 20 ημέρες, από μια εκδήλωση εθνικής μνήμης (Καυκάκι Δομένικου 2015) -άνευ ετέρου- με τρόπο αδιάλλακτο, δηκτικό και προσβλητικό, είναι νομίζω «μισαλλοδοξία» με βάση τον ορισμό της ίδιας της λέξης. Δεν αναμένω τη νομιμοποίηση της «Οικολογικής Θεσσαλίας» για να παραβρεθώ οπουδήποτε, ούτε ως πολίτης, διότι νομίζω, δεν έχω απολέσει τη σχετική συνταγματική ελευθερία, ούτε πολύ περισσότερο ως βουλευτής, διότι μου δόθηκε η υπέρτατη νομιμοποίηση, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, η «Δημοκρατική Νομιμοποίηση».

«Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον λαό της περιοχής μας σε εγρήγορση, ώστε να αποτρέψει την οποιαδήποτε προβοκάτσια και παρουσία Χρυσαυγιτών... στην Τσαριτσάνη σε ένα μήνα από τώρα». Ποιος καλεί ποιον ενάντια σε ποιον και γιατί; Ποιος είναι ο τρομερός προβοκάτορας, ποιος ο εχθρός που πρέπει να πατάξει «ο λαός της περιοχής μας»; Καλούνται, δημοσίως, Έλληνες πολίτες να αποπέμψουν, να διώξουν συμπολίτες τους, σε εκδηλώσεις εθνικής μνήμης; Ποιος είναι αυτός που καλλιεργεί το μίσος και τη φασιστική νοοτροπία εν προκειμένω; Είναι τέτοια η θλίψη αλλά και η αγωνία που μου προκάλεσε το ανωτέρω «κάλεσμα», που ειλικρινώς, αδυνατώ να το αντιμετωπίσω με όρους λογικής. Θεωρώ, ελάχιστο καθήκον όλων ημών που έχουμε δημόσιο λόγο, να μην υιοθετούμε γηπεδική νοοτροπία, στον πολιτικό μας λόγο, να μην καλλιεργούμε νοοτροπίες και ατμόσφαιρα συγκρουσιακή, ιδίως στην παρούσα ιστορική συγκυρία.

Λυπάμαι ειλικρινά, διότι με αφορμή εκδήλωση εθνικής μνήμης (Καυκάκι Δομένικου 2015) δημοσιεύτηκαν κείμενα, εκ διαμέτρου αντίθετα, ως προς το περιεχόμενό τους, με το σκοπό που η εκδήλωση αυτή επιδιώκει, δηλαδή την τόνωση της εθνικής μνήμης και ομοψυχίας. Κανένας δεν έχει ανοσία απέναντι στη μισαλλοδοξία, μόνο και μόνο επειδή δηλώνει ότι ανήκει σε έναν κάποιο (προοδευτικό; δημοκρατικό;) πολιτικό χώρο. Μισαλλόδοξος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, οπουδήποτε κι αν ανήκει, αν υιοθετεί στάση μίσους απέναντι σε όποιον πρεσβεύει ιδέες διαφορετικές από τις δικιές του.

Στο Καυκάκι, στην Τσαριτσάνη, στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στο Δοξάτο, στη Χαλικιδική, στο Βιάννο... και αλλού... βρέθηκα ως απλός προσκυνητής αποτίοντας φόρο τιμής σε όλους αυτούς ...τους ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΕΣ της φασιστικής και ναζιστικής θηριωδίας.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου κλείνω ευλαβικά το γόνυ και προσεύχομαι ευρισκόμενη στον τόπο της Θυσίας Των. Η οικογένειά μου πολέμησε τους κατακτητές -φασίστες, ναζιστές και κάθε μορφή ολοκληρωτισμού.

Τώρα εκλεγμένη βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποτίω το δέοντα φόρο τιμής σε Όλους Αυτούς τους Εθνομάρτυρες πολιτειακά. Δεν είμαστε ούτε φασίστες, ούτε νεοναζί, ούτε μόρφωμα, ούτε όποια άλλη ταμπέλα προσπαθείτε να μας προσάψετε.

Η Χρυσή Αυγή είναι εθνικό πατριωτικό κόμμα, νόμιμο, Συνταγματικό και ψηφίζεται από 500.000 Έλληνες Δημοκράτες αντίθετοι σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ!

 Και επειδή εγώ είτε σαν κοινός θνητός, είτε πολιτειακά προσκεκλημένη θα παραβρεθώ και στην Τσαριτσάνη και όπου δει (εάν οι υποχρεώσεις μου το επιτρέψουν) εσείς θα είστε οι υπεύθυνοι της μισαλλοδοξίας και του διχασμού τον οποίο ενσπείρετε.

Στην Πατρίδα μας ισχύει ακόμη, δυστυχώς, πως “είσαι ό,τι δηλώσεις”. Έτσι κάποιοι δηλώνουν “δημοκράτες”, χωρίς να προσδιορίζουν με ακρίβεια τι είναι Δημοκρατία και πολύ περισσότερο να αυτοχαρακτηρίζονται “δημοκράτες” υποστηρίζοντας “δημοκρατίες” τύπου Στάλιν, Χότζα, κ.λπ., δηλαδή ολοκληρωτικά καθεστώτα, ή “δημοκρατίες” τύπου democracy των εντολοδόχων κομμάτων, όπου άλλοι, πριν από μας, αποφασίζουν για μας, παίζοντας με πολλούς κενόδοξους και πρόθυμους, οι οποίοι αναθέτουν σε νέους παλαιούς ρόλους και σε παλιούς νέους ρόλους. Ένα θέατρο για αποπροσανατολισμό και αγελοποίηση του λαού, του πάντοτε προδομένου.

Προσωπικά ομολογώ, με οποιοδήποτε κόστος, πίστη στην Πατρίδα μας, την Ελλάδα, στην Ελληνοορθόδοξη Παράδοσή μας, στην Ελληνικότητά μας.

Τα Πιστεύω μας, αυτά που παραλάβαμε από τους Πατέρες μας, είναι ενωτικά, δεν χωράει σ’ αυτά διαίρεση. Η Ελληνική Δημοκρατία, κατά την ταπεινή μου άποψη, πρέπει να θεμελιωθεί στα Πιστεύω μας. Η Δημοκρατία αυτή είναι η Δημοκρατία της Ισότιμης Διακυβέρνησης των Κοινών, της Ισότιμης Διακυβέρνησης των Ελληνικών Κοινοτήτων. Εάν οι αγαπητοί συνέλληνες συμφωνούν με αυτά, είμαστε μαζί. Ειδάλλως έχουμε ασύμβατες πορείες.

Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον Δήμαρχο Ελασσόνας που με θάρρος υπερασπίζονται τους θεσμούς, τους νόμους, το Σύνταγμα, την Δημοκρατία και τον πολιτικό μας Πολιτισμό.

 Η Ελλάδα ανήκει σε όλους μας.

 Η δημοκρατία τιμά όλους μας

 Η ορθοδοξία καθορίζει τη στάση ζωής μας

 Δέσποινα Σβερώνη Χονδρονάσιου

 Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, βουλευτής Χρυσής Αυγής»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass