«Μάστιγα» οι ληστείες ηλικιωμένων στην επαρχία

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2015 14:04 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:04

Σε πραγματική μάστιγα εξελίσσονται οι ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, σε χωριά της Θεσσαλίας. Αδίστακτοι ληστές που «δεν ορρωδούν προ ουδενός», άνανδροι δράστες που δεν έχουν κανένα δισταγμό στο να γρονθοκοπήσουν ανήμπορους γέροντες, στο να χειροδικήσουν σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, δράστες που εισβάλουν ξημερώματα στα σπίτια πιάνοντας στον ύπνο ηλικιωμένους για να κλέψουν χρήματα ή χρυσαφικά, ληστείες που καταλήγουν ακόμη και σε δολοφονίες καθώς έχουν καταγραφεί και θάνατοι ηλικιωμένων οι οποίοι υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Είναι γνωστό πως, μετά από ξυλοδαρμό έχασαν τη ζωή τους, τον περασμένο Μάρτιο στη Νέα Λεύκη του δήμου Κιλελέρ ο 76χρονος συνταξιούχος αγρότης Χρήστος Καϊσούδης, τον περασμένο Οκτώβριο ο 75χρονος Δημήτριος Β. Σαμαράς στα Αμπελάκια και, στις αρχές Φεβρουαρίου στον Κοσκινά του Παλαμά Καρδίτσας μια 95χρονη γυναίκα που δεν άντεξε καθώς οι δράστες της έδεσαν μαντήλι στο στόμα, για της κλέψουν τελικά μια… τηλεόραση! Ολοι τους θύματα ληστειών.

Τα αναρίθμητα περιστατικά επιβεβαιώνουν πως η προστασία του πολίτη στην περιφέρεια παραμένει ο «φτωχός συγγενής» της ΕΛ.ΑΣ. η ηγεσία της οποίας παραμένει πιστή τον προσανατολισμό της, της επίτευξης στόχων μέσω στατιστικών στοιχείων, την ίδια ώρα που συνδικαλιστικές ενώσεις αστυνομικών καταγγέλλουν την λειψανδρία και τον πεπαλαιωμένο στόλο οχημάτων ενώ καλύτερη αστυνόμευση απαιτούν αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ανάλογα περιστατικά ληστειών καταγράφηκαν και χθες, όπως συνέβη τα ξημερώματα στο Δομένικο Ελασσόνας όπου άγνωστοι χτύπησαν 77χρονη απαιτώντας χρήματα, ενώ στο Βόλο, δυο δράστες έδεσαν 86χρονο από τον οποίο έκλεψαν 190 ευρώ και χρυσαφικά.

Εξαίρεση αποτελεί η εξάρθρωση, κατά την ΕΛ.ΑΣ., «εγκληματικής ομάδας» από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Καρδίτσας οι οποίοι συνέλαβαν 4 κατοίκους των Σοφάδων που κατά την ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι, σύμφωνα με τον αστυνομικό Διευθυντή Καρδίτσας Βασ. Καραπιπέρη, εμπλέκονται σε τρεις περιπτώσεις ληστειών και δυο κλοπές οικιών στην περιοχή, σε μια από τις οποίες επήλθε και ο θάνατος της 95χρονης σε χωριό του Παλαμά Καρδίτσας.

ΔΟΜΕΝΙΚΟ

Στις 3 χθες τα ξημερώματα στο Δομένικο Ελασσόνας, δυο άγνωστοι δράστες που αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ., μπήκαν στο ανασφάλιστο σπίτι 77χρονης που ζει μόνη της στις παρυφές του χωριού, δίπλα από το γυμνάσιο. Οι δυο δράστες χαστούκισαν την ηλικιωμένη απαιτώντας χρήματα για να φύγουν ευτυχώς από το σπίτι καθώς η 77χρονη επέμενε ότι δεν έχει χρήματα.

Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής ατόμων, τα οποία τις πρώτες πρωινές ώρες (χθες) στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας εισήλθαν σε οικία 77χρονης ημεδαπής, όπου με τη χρήση σωματικής βίας απαίτησαν χρήματα ενώ στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να ερευνήσουν τους χώρους της οικίας ή να αφαιρέσουν οτιδήποτε».

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τέσσερις κάτοικοι των Σοφάδων (ηλικίας 22,27, 31 και 32 ετών) συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Καρδίτσας που κατά την ΕΛ.ΑΣ. εμπλέκονται σε ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων κατοίκων χωριών της Καρδίτσας, όπως η Κυψέλη, ο Πύργος, το Μοσχολούρι και το Φύλλο. Μεταξύ των οποίων και η 95χρονη στον Κοσκινά Παλαμά η οποία βρέθηκε νεκρή στο πάτωμα, από συγγενικό της πρόσωπο. Οι δράστες, την προηγούμενη το βράδυ, έδεσαν με μαντήλι το στόμα της 95χρονης που δεν άντεξε τελικά για να της κλέψουν… μια τηλεόραση!

Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, μετά από έρευνα, εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται στην διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Ειδικότερα, (προχθές το μεσημέρι), συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ καθώς και από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, τα τέσσερα μέλη της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας από 22 έως 32 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της ανθρωποκτονίας, καθώς και της διάπραξης ληστειών και διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε ότι οι δράστες, είχαν συγκροτήσει, από αρχές του τρέχοντος μήνα, δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας που ακολουθούσαν τα μέλη της ομάδας είναι ότι εισέρχονταν σε οικίες, στις οποίες διέμεναν ηλικιωμένα άτομα, είτε από ανασφάλιστα παράθυρα είτε παραβιάζοντας τις πόρτες και τα παράθυρα, ενώ στη συνέχεια, εφόσον γίνονταν αντιληπτοί, με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος των ενοίκων, αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Πιο συγκεκριμένα, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά τρεις περιπτώσεις ληστειών και δύο κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, σε μία από τις οποίες επήλθε και ο θάνατος 95χρονης ηλικιωμένης.

Αναλυτικότερα: Νυχτερινές ώρες της 03/04-02-2015, διέρρηξαν παράθυρο οικίας 95χρονης ημεδαπής και αφού τοποθέτησαν στο στόμα της ηλικιωμένης ένα μαντήλι, συνεπεία του οποίου επήλθε ο θάνατός της, αφαίρεσαν μία τηλεόραση.

 

Νυχτερινές ώρες της 12-02-2015, εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία ηλικιωμένου ζευγαριού και συγκεκριμένα ενός 82χρονου και μιας 81χρονης και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.050 ευρώ και ένα κυνηγετικό όπλο.

 Νυχτερινές ώρες της 15-02-2015, εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία 81χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και μία τηλεόραση, καθώς και το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο του 81χρονου από τον αύλειο χώρο της οικίας.

Νυχτερινές ώρες της 16-02-2015, διέρρηξαν είσοδο οικίας 88χρονου ημεδαπού και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό, με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του ηλικιωμένου, αφαίρεσαν χρυσαφικά και ένα κυνηγετικό όπλο με δέκα φυσίγγια.

 Νυχτερινές ώρες της ίδιας ημέρας, 16-02-2015, διέρρηξαν είσοδο οικίας 81χρονου ημεδαπού και αφού εισήλθαν στο εσωτερικό, με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του ηλικιωμένου, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ, χρυσαφικά και μία τηλεόραση.

Κατά τις νομότυπες έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μέρος των προαναφερόμενων κλοπιμαίων, το οποίο αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών προέκυψε ότι τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά και τιμαλφή, είχαν πωληθεί από τους δράστες σε 31χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη για το αδίκημα της κλεπταποδοχής» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ..

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

ΒΟΛΟΣ

Χθες τέλος, από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε πως «σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι τις πρώτες πρωινές ώρες (προχθές) στο Βόλο εισήλθαν σε οικία, όπου διαμένει ο 86χρονος ημεδαπός και αφού ερεύνησαν τους χώρους της, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά. Κατά την αποχώρησή τους, οι δράστες ακινητοποίησαν τον ηλικιωμένο και αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass