ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ «ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ»

Κραυγή αγωνίας από τους οικοδόμους του Νομού

* Σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες στην περιοχή

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2015 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:04

Του Δημήτρη Βάλλα

«Η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Οι συνέπειες της ανεργίας είναι φανερές και μεγαλύτερες κάθε μέρα που περνάει. Τα στοιχεία του ΙΚΑ φανερώνουν ότι η ανεργία οξύνεται συνολικά σε δημόσια και ιδιωτικά έργα. Από 170.000 στο τέλος του 2004 οι οικοδόμοι μειώθηκαν στο τέλος του 2013 σε 32.000 . Στη Λάρισα το 2008 έπαιρναν δωρο-αδειόσημο 6.985 οικοδόμοι και τώρα στα τέλη του 2014, μόνο 1846 οικοδόμοι με ποσό περίπου 200 ευρώ το τετράμηνο, που σημαίνει ελάχιστα μεροκάματα».

Η κραυγή αγωνίας, με τα όλα όσα τραγικά εμπεριέχει , ακούστηκε χθες από το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Λάρισα σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας όπου και ασκήθηκε κριτική για τη διαφαινόμενη λογική της αναμονής που καλλιεργεί στους εργαζόμενους η νέα κυβέρνηση.

Μιλώντας εκ μέρους του συνδικάτου , ο πρόεδρος κ. Γιάννης Μπλέκος μεταξύ άλλων θα αναφέρει χαρακτηριστικά: “Την περίοδο που ζούμε έχουμε νέες πολιτικές εξελίξεις. Οι εκλογές ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, ως έκφραση κυρίως της απόρριψης από ευρύτερα εργατικά - λαϊκά στρώματα της προηγούμενης αντιλαϊκής Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, αλλά και χαμηλών προσδοκιών για τις ανάγκες του λαού. Η νέα κυβέρνηση θα προσπαθήσει να καλλιεργήσει τη λογική τις αναμονής στους εργαζόμενους, να παρουσιάσει κάποια μετρά - ψίχουλα για λίγους, ως φιλεργατική πολιτική και να υποτάξει το Συνδικαλιστικό Κίνημα στη δική της γενικότερη πολιτική.

Η εργατική τάξη πρέπει να ανασυγκροτήσει τα συνδικάτα της και να οργανώσει την πάλη της, χωρίς αναμονή και αυταπάτες, για τα ταξικά της συμφέροντα και όχι στο όνομα τάχα του εθνικού συμφέροντος, να στοιχίζεται κάτω από ξένες σημαίες για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, όπως την καλούν σε πλατείες, η κυβέρνηση, καναλάρχες και αστοί.

Ούτε αξιοπρέπεια, ούτε τέλος στα βάσανα της ανεργίας, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης, θα βρουν οι άνεργοι, οι εργάτες, οι συνταξιούχοι, οι μικροί ΕΒΕ και αγρότες, αγκαλιά με τους καναλάρχες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, την κυβέρνηση και μέσα στην Ε.Ε., που ευθύνονται για αυτά που ζούμε»….

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου επισήμανε ακόμα ότι η κατασκευή κατοικιών έχει φρακάρει με μειωμένο κατά 20,3% τον αριθμό αδειών τον φετινό Νοέμβριο σε σχέση με πέρυσι (55 άδειες σε όλη τη Θεσσαλία).

Τα δημόσια έργα προχωράνε με ρυθμούς χελώνας ,τα περισσότερα είναι στα τελειώματα , νέα δεν εξαγγέλλονται. Πανελλαδικά Ιανουάριος 2014 - Νοέμβριος 2014 πτώση γενική 20% και Θεσσαλία 31%...

Ο κ. Μπλέκος ακόμα υπενθύμισε ότι η ανεργία στον κλάδο έχει φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, καταλήγοντας ότι δεν πάει άλλο και ότι «ο δρόμος της αντίστασης, του αγώνα, είναι μονόδρομος».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass