ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ

Απεργούν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι

Δημοσίευση: 24 Νοε 2016 7:10

Με βασικά αιτήματα την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την επιστροφή των απωλειών από την εφαρμογή τους, η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία, μια απεργία που θεωρείται ως η απαρχή σειράς κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας αναμένεται να απεργήσουν σήμερα και οι Λαρισαίοι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί τέσσερις απεργιακές συγκεντρώσεις, στο κέντρο της Λάρισας.

Έτσι, το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ καλεί εργαζόμενους και συνταξιούχους δημόσιους υπαλλήλους στην πλατεία Ταχυδρομείου, στις 10.30 το πρωί. Στη συγκεκριμένη συγκέντρωση έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» και η ΕΛΜΕ νομού Λάρισας, ενώ θα συμμετάσχουν και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Την ίδια ώρα, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ Δημόσιου Τομέα, ενώ λίγο νωρίτερα, στις 9.30 το πρωί, θα προηγηθεί η συγκέντρωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων νομού Λάρισας, έξω από το Δημαρχείο της πόλης.

Τέλος, στις 11 σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη κατά σειρά απεργιακή συγκέντρωση, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, συγκέντρωση στην οποία καλεί η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΦΟΡΕΩΝ

Η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας ανακοίνωσε ότι συμμετέχει και στηρίζει τη σημερινή απεργία, καλώντας τους εργαζόμενους «να στείλουν ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα παλαιομνημονιακά κόμματα και στους δανειστές.

Με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου μπαίνει «ταφόπλακα» στη Δωρεάν, Δημόσια Παιδεία, στη Δημόσια Υγεία, Περίθαλψη, στην Ασφάλιση και στην Κοινωνική Πρόνοια. Συνεχίζεται η επίθεση σε βάρος των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων ενώ προωθείται περαιτέρω δραστικό «κούρεμα» δαπανών, υπηρεσιών, δομών και θέσεων προσωπικού, σε συνδυασμό με την κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης, μέσω της στοχευμένης αξιολόγησης και του νομοσχεδίου για την κινητικότητα, με το οποίο θα επιχειρηθεί, δήθεν, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της Δημόσιας Διοίκησης που διαλύεται υπό το βάρος των μνημονίων, με μετακινήσεις υπαλλήλων από το ήδη μειωμένο προσωπικό.

Στο ίδιο πλαίσιο, με το Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο η κυβέρνηση απέτρεψε τις αυξήσεις που προβλέπονταν με το ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, ενώ με τη νομοθέτηση του «κόφτη», ήδη καθορίστηκε το αυτόματο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο των κυβερνητικών επιλογών. Στον Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών. Με το Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο κυβέρνηση και δανειστές απέτρεψαν τις αυξήσεις που προβλέπονταν με το ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, ενώ η ίδια η κυβέρνηση λίγους μήνες μετά νομοθέτησε τον «κόφτη», δηλαδή το αυτόματο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων προκειμένου να μπορεί να αποπληρωθεί το χρέος και τα τοκοχρεολύσια.

Χιλιάδες παραμένουν τα κενά και οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, ενώ ιδιαίτερα θύματα της αντι-εκπαιδευτικής πολιτικής είναι η ειδική αγωγή, τα ολοήμερα τμήματα, το νηπιαγωγείο.

Διεκδικούμε:

Άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο.

Ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο).

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα.

Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.

Την κατάργηση της μερικής απασχόλησης, της ελαστικής και εκ περιτροπής εργασίας και την κάλυψη όλων των παγίων και διαρκών αναγκών, με προσωπικό μόνιμης, σταθερούς και πλήρους εργασίας.

Γενναία αύξηση των δαπανών σε Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και για Δημόσιες επενδύσεις.

Να σταματήσει η καταλήστευση του εισοδήματός μας από τη φορολογική επιδρομή.

Δωρεάν, δημόσια και υψηλής ποιότητας Παιδεία, Υγεία, Περίθαλψη, Ασφάλιση, Κοινωνική Πρόνοια.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass