ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Συνεδρίαση για μεγάλες αντοχές

* Εγκρίθηκε ο απολογισμός- ισολογισμός έτους 2015 – Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για τη στελέχωση της Οικονομικής Επιτροπής

Δημοσίευση: 24 Νοε 2016 1:55

Μαραθώνια η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου μέχρι και τις μεταμεσονύχτιες ώρες με θέματα που αφορούσαν τόσο την έγκριση του Απολογισμού Ισολογισμού του Δήμου για το 2015, την εκλογή μέλους της Οικονομικής επιτροπής και την εκλογή δημοτικού συμβούλου ως εκπροσώπου του Δήμου Τυρνάβου στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Ακολούθησε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης όπου τελευταίο (33ο) θέμα συζήτησης ήταν η έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος Έργων του Δήμου Τυρνάβου οικονομικού έτους 2017 και τέλος η ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Τυρνάβου οικονομικού έτους 2017 και η ψήφιση η μη Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης οικονομικού έτους 2017.

Η κρισιμότητα των συνεχόμενων αυτών συνεδριάσεων έγκειται στο γεγονός ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση τριών δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση οι παρατάξεις της μειοψηφίας και οι τρεις ανεξάρτητοι είναι πλέον πλειοψηφία με 14 δημοτικούς συμβούλους με την παράταξη της πλειοψηφίας να αριθμεί πλέον 13 συμβούλους

Σε ότι αφορά την έγκριση του Απολογισμού Ισολογισμού έτους 2015 ψηφίστηκαν νωρίς κατά πλειοψηφία και με ψήφους των ανεξάρτητων κ. Μάριου Ρίζου και Αλέκου Χατζηκρανιώτη. Ενώ η συνεδρίαση για τα υπόλοιπα κρίσιμα θέματα ήταν πολύωρη και διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Επίσης δεν εγκρίθηκαν οι προτάσεις για τη στελέχωση της Οικονομικής Επιτροπής.

Μετά την ψήφιση και έγκριση του Απολογισμού Ισολογισμού 2015 ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Τυρνάβου κ. Γιώργος Μπανταβάνης έκανε στην «Ε» χθες αργά το βράδυ την εξής δήλωση:

«Αισιόδοξη εικόνα εμφανίζει η οικονομική κατάσταση του Δήμου Τυρνάβου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ταμιακού απολογισμού και ισολογισμού του οικονομικού έτους 2015, που ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα η ρευστότητα και κατ’ επέκταση η ικανότητα κάλυψης των τρεχουσών υποχρεώσεων του Δήμου βρίσκεται σε καλύτερο σημείο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι στο τέλος του 2015 τα ταμιακά διαθέσιμα, αν αφαιρεθούν τα έκτακτα ειδικευμένα, καλύπτουν κατά 80% τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, ενώ αντίστοιχα το 2014 η κάλυψη ήταν στο 71% και το 2013 στο 40%.

Επίσης η λογιστική απεικόνιση του ελλείμματος δείχνει να βελτιώνεται χρόνο με το χρόνο. Έτσι από -1.443.249,00€ που ήταν το 2013, έγινε -620.789,00€ το 2014 και μόνο -245.818,00€ στο τέλος του 2015.

Φαίνεται λοιπόν να αποδίδει η μεγάλη προσπάθεια της Δημοτικής αρχής για νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου παρ’ ότι η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Κώστας Τσόλας (ΤΥΡΝΑΒΟΣ - Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass