ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Γιορτάστηκε η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Δημοσίευση: 22 Νοε 2016 11:30

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε χθες τόσο στη Λάρισα όσο και σε όλη την Ελλάδα μια από τις μέγιστες εορτές της Ορθοδοξίας, τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ παράλληλα τιμήθηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας για τη διαχρονική προσφορά τους προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων όσο και στην ειρήνη.

Στη Λάρισα αρχικά τελέστηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου, στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών. Παρόντες στις εκδηλώσεις ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο αρχηγός ΑΤΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος και ο αντιδήμαρχος κ. Θάνος Αδαμόπουλος.

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

ΤΥΡΝΑΒΟΣ(Γραφείο «Ε»)

Στον Τύρναβο ο Δήμος φωταγώγησε την πόλη ενώ οι δρόμοι σημαιοστολίστηκαν.

-Στις 8 το πρωί έγινε έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία παρουσία του στρατιωτικού τμήματος.

-Στις 9 το πρωί πραγματοποιήθηκε θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου.

Στη συνέχεια τελέστηκε επίσημη δοξολογία με τη συμμετοχή των ιερέων της πόλης, και με τη συμμετοχή του πατρός Αθανασίου Καρυώτη ο οποίος διετέλεσε προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού για δεκαετίες.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης στην περιοχή της Τούμπας.

Των θρησκευτικών εκδηλώσεων προΐστατο ο αρχιερατικός επίτροπος Τυρνάβου αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός.

Παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Κουλιός, ο διοικητής του Α.Τ. Τυρνάβου αστυνόμος Α΄ Πρόδρομμος Χαρισμανίδης, η πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Ο.Κ.Π.Δ.Τ. κ . Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη, ο πρώην πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Βαγγέλης Βασιλείου κ.α.

Τη ΔΕΜΥ που εδρεύει στον Τύρναβο εκπροσώπησε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον υποπλοίαρχο Θεόδωρο Αντωνάκο εκπροσωπώντας τον διοικητή της ΔΕΜΥ συνταγματάρχη Ακριβούλη Χρήστο.

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Με επισημότητα γιορτάστηκε στα Φάρσαλα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν στις 10 π.μ. με δοξολογία στον ιερό ναό Κοίμησης της Θεοτόκου και στη συνέχεια στην πλατεία της 15ης Αυγούστου (δίπλα στον ναό) τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης. Ακολούθησε σιγή ενός λεπτού εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Μπαμπανίκας, ο διοικητής της 61 Μ.Ε. κ. Παναγιώτης Χαρατσής, ο υποδιοικητής του Α.Τ. Φαρσάλων κ. Δημήτριος Σακκάς, απόστρατοι στρατιωτικοί, εκπρόσωποι συλλόγων, εκπαιδευτικοί, μαθητές και αρκετός κόσμος.

ΟΙ ΑΝΕΛ

«Σήμερα, 21η Νοεμβρίου ημέρα επίσημου εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Αποστράτων-Βετεράνων . Την ίδια ημέρα με την γιορτή των Εισοδίων της Παναγίας μας, της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού, που με την ευλογία της οι Έλληνες έγραψαν λαμπρές σελίδες δόξας και ηρωισμού σε όλα τα πεδία των μαχών».

Με αυτά τα λόγια οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Λάρισας χαιρετίζουν την χθεσινή ημέρα, ενώ στην ίδια ανακοίνωση αναφέρονται ακόμη τα εξής: «Ο Έλληνας συνδύαζε πάντοτε τη μάχη για την ελευθερία με τη δύναμη και την χάρη του Θεού. Το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον εάν κληθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις να υπερασπιστούν την πατρίδα μας. Τιμούμε σήμερα τα στρατευμένα νιάτα του λαού μας, τα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τους Βετεράνους μας που με το αίμα τους και την αγάπη προς την πατρίδα εξασφάλισαν την ελευθερία και την ύπαρξη της χώρας μας. Τιμούμε τους αγώνες των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες έγραψαν χρυσές σελίδες δόξας, στη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass