ΣΤΗ ΔΑΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ

Πανηγύρισαν τον Άγιο Δαμιανό

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2015 20:17 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:57

Πανηγυρικά εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου  Νέου Οσιομάρτυρος Δαμιανού του «εν Κισσάβω και εν Λαρίση πυρί τελειωθέντος» στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου την Παρασκευή και το Σάββατο με πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση, «την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δαμιανού στην ΔΑΚ (Διοίκηση Αγωγού Καυσίμων) αλλά και στον εορτάζοντα υπόγειο Ιερό Ναό του Αγίου στην Αγία Αικατερίνη του Αλκαζάρ, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, παρουσία πολλών πατέρων και με την συμμετοχή των πιστών ανθρώπων της περιοχής του Αλκαζάρ, προς τους οποίους απευθύνθηκε με πολλή αγάπη για το έργο που επιτελούν… Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου ιερέως π. Γεωργίου Παπαδόπουλου, στον Ιερό Αναλήψεως του Σωτήρος Λαρίσης και στην συνέχεια  χοροστάτησε  στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Δαμιανού στην Δ.Α.Κ., παρουσία του υπαρχηγού της τακτικής Αεροπορίας, του  Διοικητού της Μονάδος και των στρατιωτικών αρχών, ενώ στην συνέχεια τέλεσε την Δοξολογία για την μεγάλη εορτή του Προστάτου του Στρατοπέδου της Δ.Α.Κ. Οσίου Δαμιανού, ευχηθείς την χάρη του Αγίου σε όλους τους εκκλησιαζομένους.

Παρόμοιες λατρευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα  για την εορτή του Οσίου Δαμιανού, του εν Κισσάβω, και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, κάτω απʼ τον οποίο, οι δήμιοι κρέμασαν και έκαψαν τον Άγιο του Θεού, πετώντας την στάχτη του στον Πηνειό ποταμό.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass