ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ

Προσέλαβαν «σεκιούριτι» για να κοιμούνται ήσυχοι…

* Μηδενίστηκαν οι κλοπές μετά τη συνεργασία

Δημοσίευση: 02 Νοε 2016 12:00

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)/ Του Κώστα Τσόλα

Mέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας οι κάτοικοι ενός ολόκληρου χωριού προσπαθούν να βρουν οριστική λύση στη φύλαξη κατοικιών και άλλων βοηθητικών χώρων.

Πρόκειται για τα Πλατανούλια Τυρνάβου, όπου οι πολίτες μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν τα κρούσματα κλοπών στο χωριό τους αποφάσισαν να δώσουν λύση, με την ελπίδα ότι θα προφυλαχθούν από τους γνωστούς αγνώστους οι οποίοι χρόνια τώρα λυμαίνονται την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου και κατακλέβουν οικίες, αποθήκες, επαγγελματικούς χώρους, αλλά και χωράφια.

Συγκεκριμένα ογδόντα ιδιοκτήτες κατοικιών των Πλατανουλίων ήρθαν σε συνεννόηση με ιδιωτική εταιρία security που εδρεύει στον Τύρναβο για την προστασία του χωριού τους από διαρρήκτες. Η φύλαξη γίνεται από τις 10 το βράδυ έως τις 6.30 το πρωί. Καθημερινά στο χωριό εδρεύει αυτοκίνητο της εταιρίας το οποίο περιπολεί στους δρόμους τη νύχτα ελέγχοντας ύποπτα οχήματα ή ύποπτες παρουσίες ανθρώπων.

Η «Ε» βρέθηκε χθες στα Πλατανούλια και μίλησε με κατοίκους του χωριού οι οποίοι δηλώνουν αγανακτισμένοι από τα πολλαπλά κρούσματα κλοπών. Εκφράζουν παράλληλα την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Αστυνομία και στα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, αλλά, όπως επισημαίνουν, η έλλειψη σε προσωπικό και εξοπλισμό είναι τέτοια ώστε να καθίσταται αδύνατη η φύλαξη μιας ολόκληρης περιοχής, περίπου 40.000 κατοίκων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου έχει αρμοδιότητα από το Μεγάλο Ελευθεροχώρι μέχρι τη Φαλάνη και το Δασοχώρι Λάρισας, από το Αργυροπούλι μέχρι Δένδρα -Πλατανούλια και από το Βοτανοχώρι μέχρι τη Ροδιά και το Άνω Αργυροπούλι.

Σύμφωνα με τη σύμβαση κάθε ιδιοκτήτης οικίας πληρώνει ένα μηνιαίο ποσό ιδιαίτερα προσιτό «έχοντας το κεφάλι του ήσυχο», όπως τόνισε χαρακτηριστικά κάτοικος των Πλατανουλίων. Επίσης όσοι επιθυμούν τοποθετούν και συναγερμό. Άλλος συμπολίτης σημείωσε: «Δεν αντέχουμε άλλο με τις κλοπές. Το καλοκαίρι μας κλέβουν τα περιβόλια, τις καλλιέργειες, τα εργαλεία μας από τα χωράφια, τώρα τον χειμώνα μπαίνουν μέσα στα σπίτια μας. Πήραμε αυτή την απόφαση, αφού η αστυνομία αδυνατεί να απευθυνθούμε σε ιδιωτική εταιρία φύλαξης. Σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να πάρουμε τον νόμο εμείς οι ίδιοι στα χέρια μας, να πάρουμε τα κουμπούρια, με ό,τι αρνητικό και επικίνδυνο συνεπάγεται αυτό…».

«Ως έσχατη» λύση θεωρεί τη σύμβαση ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δένδρων Πλατανουλίων Αγίας Σοφίας κ. Χρήστος Τασιούλας, ο οποίος μιλώντας χθες στην «Ε» επανέλαβε το πρόβλημα των κλοπών. Ήδη μόνο τον Σεπτέμβριο υπήρξαν στα Πλατανούλια πάνω από έξι κλοπές οικιών. Από την ημέρα της σύμβασης μέχρι τώρα, δεν υπήρξε κανένα κρούσμα. Ο κ. Τασιούλας σημείωσε επίσης ότι οι γνωστοί – άγνωστοι διαρρήκτες γνωρίζουν σε ποια σπίτια μένουν ηλικιωμένοι ή ποιοι συμπολίτες απουσιάζουν και βρίσκουν την ευκαιρία να μπουν στα σπίτια και να τα λεηλατήσουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass