ΤΟΝΙΣΕ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

«Στα δύο πρώτα μνημόνια ο ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωνε μαζί μας»

* Στη Λάρισα τον Δεκέμβριο το «Καραβάνι Υγείας»

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2016 12:38

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα συνεχίσει να καταγράφει και να παρουσιάζει την πραγματική και δυστυχώς τραγική κατάσταση που παρατηρείται σε όλες τις δομές υγείας της χώρας, παρά τις αντιδράσεις του αναπληρωτή υπουργού, Παύλου Πολάκη, ξεκαθάρισε χθες, ,μιλώντας στην «Ε», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.

Μετά μάλιστα από την αναλυτική παρουσίαση της κατάστασης στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, θα υπάρξει και συνέχεια, αποκάλυψε ο κ. Γιαννάκος, ο οποίος ανακοίνωσε παράλληλα ότι το «Καραβάνι Υγείας» που πραγματοποιήθηκε ήδη στη Θεσσαλονίκη – κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ – και στην Αθήνα, πρόσφατα, θα συνεχίσει τη διαδρομή του τον Νοέμβριο στην Πάτρα και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Δεκέμβριο στη Λάρισα, καταδεικνύοντας και τα ιδιαίτερα προβλήματα της υγείας στην ευρύτερη περιοχή.

Η δημόσιες δαπάνες για την υγεία έχουν πέσει στην Ελλάδα στο 5 % του ΑΕΠ με το 3ο μνημόνιο, ήταν στο 6 % στο 2ο μνημόνιο, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος μεταξύ των κρατών της Ευρώπης είναι στο 7,5 %, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι το ΕΣΥ εξακολουθεί να υποχρηματοδοτείται, τη στιγμή που οι υπάλληλοι του μειώνονται συνεχώς.

«Μπορεί στα πρώτα δύο μνημόνια το σύστημα να έστεκε στα πόδια του, γιατί υπήρχαν αντοχές, σήμερα όμως, με την υποστελέχωση που παρατηρείται, καταρρέει», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

«Αυτό που διαχρονικά κάνει η ΠΟΕΔΗΝ είναι να αναδεικνύει τα προβλήματα», τονίζει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, «αυτό έκανε στο πρώτο, έκανε στο δεύτερο και συνεχίζει να κάνει στο τρίτο μνημόνιο. Τότε, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζί μας στον δρόμο, διαδηλώνοντας για το αυτονόητο. Σήμερα, τα ίδια στελέχη βρίσκονται στην κυβέρνηση», καταλήγει.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass