ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Πολωνοί μαθητές δίνουν ζωή στα Μεσάγγαλα

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2016 11:24

Ποιος θα φανταζόταν ότι στα τέλη Οκτωβρίου, προχθές Κυριακή και χθες Δευτέρα η παραλία των Μεσαγγάλων θα ήταν γεμάτη παιδιά που απολάμβαναν το μπάνιο τους στη θάλασσα και τα παιχνίδια στην άμμο. Ξαπλώστρα άδεια δεν υπήρχε. Η εικόνα θύμιζε Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού.

Ο Γιώργος Πολύζος, ξενοδόχος από τα Μεσάγγαλα κατάφερε αυτό που προσπαθούν αρκετοί συνάδελφοί του. Κατάφερε να κάνει πράξη το ζητούμενο για όλη την τουριστική βιομηχανία, να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο. Ένας στόχος που δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί.

Για πρώτη φορά και μετά από επαγγελματικές επαφές που είχε στην Πολωνία, ο κ. Πολύζος κατόρθωσε να ενταχθεί σε πρόγραμμα εκπαιδευτικού τουρισμού. Σχολεία δηλαδή της Πολωνίας να έρχονται στην Ελλάδα προκειμένου να πραγματοποιήσουν πρακτική εξάσκηση σε φορείς και επιχειρήσεις της Λάρισας.

Μέσω του προγράμματος διασφαλίζει στους Πολωνούς μαθητές τη διαμονή και την πρακτική εξάσκηση. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τον Απρίλιο έως και τον Νοέμβριο. Σταματά τους μήνες του καλοκαιριού που κλείνουν τα σχολεία στην Πολωνία και συγχρόνως το ξενοδοχείο στην Ελλάδα μπορεί να εξυπηρετήσει τους εγχώριους τουρίστες. «Οι τρεις μήνες που δουλεύαμε το καλοκαίρι, δεν ήταν αρκετοί για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις μας, για αυτό τον λόγο έψαχνα έναν τρόπο για να επιμηκύνω την τουριστική περίοδο. Έτσι κατέληξα στη συνεργασία με τα σχολεία της Πολωνίας και εντάχθηκα σε αυτό το εκπαιδευτικό - τουριστικό πρόγραμμα», δηλώνει.

Παράλληλα, η δράση αυτή ενισχύει και την τοπική κοινωνία. Κάνει χωριά και περιοχές να ζωντανεύουν. Στα παράλια του Δήμου Τεμπών όπως και της Αγιάς η τουριστική σεζόν ολοκληρώνεται στα τέλη Αυγούστου. Τα περισσότερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατεβάζουν ρολά. Μέσω όμως του προγράμματος η περιοχή των Μεσαγγάλων ζωντάνεψε. Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται κοντά στο ξενοδοχείο δεν έκλεισαν γιατί έχουν ακόμα κίνηση.

Οι μαθητές κατά την παραμονή τους στα Μεσάγγαλα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επισκέψεις στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, στις σχολές μαθητείας ΟΑΕΔ και σε επιχειρήσεις. Συγχρόνως το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στα Μετέωρα, στη Σκιάθο, στον Όλυμπο αλλά και στα μνημεία της Λάρισας όπως είναι το Αρχαίο Θέατρο της πόλης. Τα βράδια τους περιλαμβάνουν εκδηλώσεις όπως διαγωνισμούς καραόκε και καλλιστείων που θυμίζουν κατασκηνωτικά προγράμματα.

Τα παιδιά ηλικίας 16, 17 και 18 ετών αναχωρούν για τη χώρα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις και αρκετά από αυτά κανονίζουν ήδη τις οικογενειακές τους διακοπές για το επόμενο καλοκαίρι στην περιοχή του Δήμου Τεμπών. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 700 μαθητές και συνοδοί καθηγητές από την Πολωνία πέρασαν φέτος από τα Μεσάγγαλα.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass